Ζάκυνθος: Επίσκεψη στο νησί της καρέτα-καρέτα!


Loading...

Μέσα από μία λίστα με τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Ζάκυνθος. Ίσως το πιο γνωστό νησί των Επτανήσων αποτελεί και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Το Φιόρε του Λεβάντε, όπως ονομάζεται, συνδυάζει εικόνες που δεν είναι εύκολο να βρεθούν αλλού.

Οι παραλίες.

Ξεκινώντας από τις παραλίες του νησιού, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Από κοσμοπολίτικες και πολυσύχναστες, όπως ο περίφημος Λαγανάς και το Ναυάγιο, έως πιο ήσυχες και γαλήνιες στο δυτικό τμήμα της Ζακύνθου. Άγρια ομορφιά και εντυπωσιακά τοπία προσφέρουν την δικές τους μαγευτικές εικόνες στους επισκέπτες. Όποια πλευρά του νησιού και να επισκεφθείτε, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε την ιδανική παραλία για εσάς.  

Η χελώνα καρέτα-καρέτα

Στο νησί μπορείτε να δείτε και από κοντά την επιβλητική θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα. Είναι το μόνο είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπαράγεται στην Ελλάδα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της εθνικής βιοποικιλότητας. Το συγκεκριμένο είδος της χελώνας είναι αρκετά σπάνιο καθώς έχει χαρακτηριστεί είδος υπό εξαφάνιση, όμως μερικές από τις παραλίες της Ζακύνθου προσφέρονται για την ανάπτυξη του είδους.