Loading...

Συνταγές, γεύσεις και αρώματα από την υπέροχη Ισπανία. Γνωρίστε παραδοσιακά και gourmet πιάτα από την αγαπημένη χώρα της Μεσογείου. Η Βαρκελώνη εκτός από την αρχιτεκτονική της, φημίζεται και για τα πιάτα της. Η κουζίνα της συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Το κυνήγι, τα λουκάνικα, τα αλλαντικά και τα ψαρικά συνδυάζονται με το σαφράν που έφεραν οι Άραβες, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τα λαχανικά. Έτσι ξεκινάει ένα πραγματικό κυνήγι , στα στενά της πόλης, με έπαθλο την γαστρονομία....

Gazpacho Andaluz (Γκασπάτσο)

Δεν δικαιολογείται να βρεθείς στην Ισπανία, και ειδικά στην πανέμορφη Βαρκελώνη, και να μην δοκιμάσεις τουλάχιστον ένα πιάτο γκασπάτσο!! Η παραδοσιακή σούπα της Ισπανίας, λειτουργεί ως αντίδοτο για τη ζέστη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σερβίρεται συχνά ως πρώτο πιάτο. Ελαφρύ κι απολαυστικό γεύμα, με πηχτή υφή και βασικό συστατικό τη ντομάτα - που συνηθίζεται να απαντάται σε πλήθος εδεσμάτων στη καυτή Ανδαλουσία - από όπου και κατάγεται. Αναμείξτε τα συστατικά στο μπλέντερ κι αν δεν την πιείτε, λουστείτε!

Paella (Παέγια)

Η Paella, χαρακτηριστικό πιάτο όλης της Ισπανίας, γεννημένο στην Βαλένθια, ξεκίνησε να φτιάχνεται όπως και η δική μας κακαβιά, με είδη που είχε ο κάθε τόπος εύκαιρα. Στις ορεινές περιοχές της Ισπανίας φτιάχνεται με λαγό, κοτόπουλο, όσπρια και σαλιγκάρια ενώ στις παραθαλάσσιες χρησιμοποιούνται περισσότερα θαλασσινά. Επίσης υπάρχει και η μικτή συνταγή στην οποία χρησιμοποιούν κοτόπουλο μαζί με θαλασσινά. Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν ένα ειδικό σκεύος σαν ταψί για να την φτιάξουν, με το οποίο ξεκινούν το μαγείρεμα στο μάτι της κουζίνας και το τελειώνουν έξω σε φωτιά απο κληματόβεργες. Την σερβίρουν στο κέντρο του τραπεζιού στο ίδιο σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύτηκε. Υπάρχουν πολλών ειδών συνταγές με βάση την παέγια. Πιστέψτε με το έκανα και θα το ξανακάνω. Αμαρτία αν δεν το κάνω...

Tortilla de patatas (Τορτίγια)

Η έννοια της λέξης απόλαυση!! Μόλις τρία συστατικά αρκούν για να συνθέσουν, ίσως, το πιο χορταστικό ισπανικό πιάτο. Αυγά, πατάτες και κρεμμύδια. Όλα κομμένα σε ροδέλες, επιβάλλεται να αργοτηγανιστούν σε ελαιόλαδο, ώσπου να ρουφήξουν όλο το λάδι. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και από τις δύο πλευρές, θα έχετε μπροστά σας, την καλύτερη ομελέτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ στη ζωή σας. Παρέα με χωριάτικο λουκάνικο γίνεται ακόμη πιο χορταστική, ενώ αν τη συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Sangria (Σανγκρία)

Δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω το ταξίδι μου στην υπέροχη Βαρκελώνη, χωρίς να δοκιμάσω το αυθεντικό ισπανικό κοκτέιλ κόκκινου κρασιού, αρωματισμένου με μπολίκα φρούτα και μπαχαρικά. Όπως διατείνονται οι Ισπανοί, ένα μπουκάλι ξηρό κρασί Sangre del Torro (αίμα του ταύρου), λίγο Jerez (brandy cherry ισπανικής καταγωγής), μήλα και πορτοκάλια, κομμένα σε κύβους και τέλος ξυλάκια κανέλας, είναι αρκετά για να μας δώσουν την περίφημη σανκρία. Σερβίρεται παγωμένη, σε γυάλινη κανάτα και μία ξύλινη κουτάλα ετοιμοπόλεμη να ανακατέψει όλα τα συστατικά, πριν καταλήξουν στο ποτήρι σας. Το βαθυκόκκινο χρώμα και η ευωδιαστή μυρωδιά των φρούτων, σας προκαλούν να την «ακούσετε». Όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση !!!