Παλέρμο: Τα must σημεία που πρέπει να επισκεφτείς!


Loading...

Το Παλέρμο είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Μητροπολιτικής πόλης του Παλέρμο. Η πόλη έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση στην γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό με ιστορία περισσότερο από 2.700 χρόνια ιστορί. Βρίσκεται στην Σικελία το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου δεξιά από τον κόλπο του Παλέρμο στην Τυρρηνική θάλασσα. Το Παλέρμο ιδρύθηκε από τους Φοίνικες της Καρχηδόνας σε μια εύφορη κοιλάδα στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο με το όνομα "Ζίζ", οι Έλληνες ίδρυσαν νέες αποικίες αργότερα στην περιοχή ονομάζοντας την πόλη "Πάνορμος" δηλαδή "Μεγάλο λιμάνι" ή "Όλο λιμάνι". Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη, όπου θα δείτε πολλά και ενυτωσιακά σημεία. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε κατά την επίσκεψή σας στην πόλη.  

Quattro Canti

Ο δρόμος αυτός μοιάζει να φιλοξενεί στις άκρες του όλους τους προηγούμενους αιώνες. Αν τον περπατήσετε, θα διαπιστώσετε πως, σταδιακά, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του Mεσαίωνα υποχωρεί και οι δρόμοι φαρδαίνουν. Αν φτάσετε ως το τέρμα της Via Maqueda, θα καταλήξετε στο Teatro Massimo, ένα νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Σικελίας.

Via Maqueda

Αν φτάσετε ώς το τέρμα της Via Maqueda, θα καταλήξετε στο Teatro Massimo, ένα νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Σικελίας. Στο εσωτερικό του φιλοξενούνται ακόμα παραστάσεις κι αν βρεθείτε στο νησί, αξίζει τον κόπο να ελέγξετε αν γίνονται παραστάσεις εκείνη την περίοδο, ούτως ώστε να παρακολουθήσετε κάποια από αυτές.

Mercato del Capo

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης. Περπατήστε στα στενά δρομάκια του Capo και προσπαθήστε να βρείτε το δρόμο σας ως την Piazza del Monte κι από εκεί στην εκκλησία Sant Agostino. To κτίριο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Αν και θα το βρείτε εντυπωσιακό στο σύνολό του, προσέξτε ιδιαίτερα τα ψηφιδωτά παράθυρα, τα οποία είναι διακοσμημένα με τριαντάφυλλα.

Cattedrale

Το Cattedrale, το γνωστότερο ίσως μνημείο στο Παλέρμο. Αρχικά κατασκευασμένο από τους Σαρακηνούς, το παλάτι αυτό μεγάλωσε υπό την κυριαρχία των Νορμανδών, ενώ η αυλή του φημιζόταν για το πλούτο της σε ποιητές και καλλιτέχνες. Η πρόσοψη που θα δείτε σήμερα είναι έργο Ισπανών και ανάγεται στον 17ο αιώνα. Αν, από την άλλη μεριά, εστιάζετε στη λεπτομέρεια, επισκεφθείτε το γειτονικό Pallazzo dei Normanni για να θαυμάσετε από κοντά τα διακοσμητικά μωσαϊκά της Capella Palatina.

Catacombe dei Cappuccini

Τέλος, όσοι δεν… ανατριχιάζουν στην ιδέα μπορούν να επισκεφθούν τις Κατακόμβες των Καπουτσίνων, ένα υπόγειο νεκροταφείο με περίπου 8.000 μουμιοποιημένα σώματα.