Παραδοσιακά γλυκά της Κέρκυρας


Loading...

Αχ... Κέρκυρα Κέρκυρα με το Ποντικονήσι! Τα πιο νόστιμα κορίτσια τα 'δα στη Παλιοκαστρίτσα, μα τα πιο νόστιμα γλυκά τα βρήκα σε όλο το νησί! Ναι, διότι η Κέρκυρα εκτός από το φυσικό της κάλλος, τις γαλάζιες παραλίες, και τα παραδοσιακά φαγητά φημίζεται και για τη τοπική ζαχαροπλαστική. Ελάτε να δείτε λοιπόν, τι μπορεί να γλυκάνει τον ουρανίσκο σας όταν ταξιδέψετε στο νησί των Φαιάκων.

Μαντολάτο

Στα χρόνια της Ενετοκρατίας εμφανίστηκε και το μαντολάτο ή κοινώς αμυγδαλωτό, το οποίο τότε βρίσκονταν σε κάθε αρχοντικό και πλούσιο σπίτι. Παρ' όλα αυτά η ιστορία του αμυγδαλωτού είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς λέγεται πως ήταν το αγαπημένο γλυκό του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Η παρασκευή του είναι πολύ απλή. Φτιάχνεται, βεβαίως, από αμύγδαλα , μέλι, ζάχαρη και μαρένγκα αβγών.

Γλυκό του κουταλιού "Κουμ κουάτ"

Το 1924, ο Βρετανός Γεωπόνος Μέρλιν έφερε από την Κίνα στους Κερκυραίους το φρούτο κουμ κουάτ. Στη γλώσσα των Μανδαρίνων κουμ κουάτ είναι το χρυσό πορτοκάλι. Αποτελεί το αγαπημένο γλυκό κάθε επισκέπτη. Να γνωρίζεται ότι το να φτιαχτεί δεν είναι απλή διαδικασία, αλλά αποτελεί πρόκληση για τις νοικοκυρές με πολύ μεράκι. Σε περίπτωση που δε σας αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού μπορείτε να το δοκιμάσετε σε μορφή λικέρ, μαρμελάδας αλλά και φυσικά ως φρέσκο φρούτο.

Φογάτσα

Αποτελεί ένα από τα δύο παραδοσιακά τσουρέκια της Κέρκυρας. Βλέπουμε κι εδώ πως η τοπική κουζίνα έχει επιρροές από τη Δύση, καθώς η παρασκευή του έγινε γνωστή από τους Βενετούς. Το πιο συνηθισμένο σχήμα της Φογάτσας είναι στρογγυλό και θα το βρείτε σε όλους τους φούρνους της Κέρκυρας.

Συκομαΐδα

Μπορεί να σας φανεί παράξενη στην όψη αλλά δεν παύει να βρίσκεται στην καρδιά όποιου την έχει δοκιμάσει. περιέχει κύριως ξεραμένα σύκα και μούστο και τρώγοντας το θα σας γίνει αισθητή η μυρωδιά του γλυκάνισου, λίγου πιπεριού και ούζου. Κατατάσσεται στα σνακ- επιδόρπια για όλες τις ώρες, ακόμη και σαν συνοδευτικός ουζομεζές. Απορίας άξιο ... δοκιμής άξιο! Για γλυκές και όχι μόνο εξερευνήσεις στη Κέρκυρα κλείστε τα καλύτερα πακέτα εδώ: http://www.18-24.gr/destination/101