Μιλάνο: Low budget επιλογές για ψώνια!

(1 βαθμολογίες, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Όπως και να το κάνουμε, όταν ακούμε Μιλάνο σκεφτόμαστε ψώνια. Είναι το αυτονόητο. Που αλλού θα μπορούσε να πάει το μυαλό μας; Είναι μια πόλη που φημίζεται για αυτό και σίγουρα είναι αδύνατο κάποιος που θα βρεθεί εκεί να μην αγοράσει. Το Μιλάνο είναι η πόλη του στυλ και η χαρά του shopping therapy. Είναι ο προορισμός που προσφέρει αμέτρητες επιλογές για ψώνια και που όλες οι γυναίκες ελπίζουν να επισκεφτούν για να ξοδέψουν την προίκα τους. Καλά τα αξιοθέατα και όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Μιλάνο, αλλά αν δεν πάτε και για ψώνια, τότε ποιος ο λόγος; Με αυτή τη λογική πήγα και εγώ στο Μιλάνο. Βέβαια μετά αντιλήφθηκα πως ίσως η τσέπη μου δεν άντεχε σε τέτοια ψώνια. Αλλά η πόλη αυτή με διέψευσε και σε αυτό. Βρήκα μαγαζιά που δεν απαιτούσαν μια ολόκληρη περιουσία. Που μπορούσες να ψωνίσεις χωρίς να μείνεις σε κανένα παγκάκι το βράδυ. Ήταν ένας ακόμα λόγος που αγάπησα το Μιλάνο και θα πήγαινα ξανά και ξανά. Δεν υπάρχουν μόνο οι μεγάλες και ακριβές μάρκες ρούχων. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλά σίγουρα θα βρείτε μαγαζιά που να αντέχει η τσέπη σας.

Όπως και να έχει εγώ θα σας δώσω μερικές επιλογές. Επιλογές που ευτυχώς είχα και εγώ γιατί αλλιώς θα γυρνούσα άπραγη...

Primark

Νομίζω πως ήταν η καλύτερη ανακάλυψη που έκανα ποτέ. Η αλυσίδα Primark είναι η καλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου. Στο Μιλάνο, βρίσκεται σε όλα τα εμπορικά κέντρα. Μπήκα μέσα στο κατάστημα και χάθηκα. Ήταν λες και ήμουν στον παράδεισο. Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, πιτζάμες, καλοκαιρινά είδη, σεντόνια και άλλα πολλά. Υπήρχαν τα πάντα. Δεν νομίζω να ήθελα κάτι που να μην μπόρεσα να το βρω εκεί. Κατέληξα να βρω από εκεί μετά από τρεις ώρες περίπου και είχα ακόμα να δω και το υπόλοιπο εμπορικό κέντρο. Όλοι θεωρούν πως όταν πρόκειται για κάτι τόσο οικονομικό δεν θα είναι καλής ποιότητας. Κι όμως... Η αλήθεια είναι πως ξόδεψα πάρα πολλά χρήματα, αλλά βγήκα κερδισμένη και με 4 σακούλες γεμάτες ψώνια. Όσοι επισκεφτείτε το Μιλάνο και όχι τα Primark έχετε κάνει ένα τεράστιο λάθος!

Piazza Italia

Μια αλυσίδα καταστημάτων με καταγωγή από την Ιταλία που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις οικονομικές της τιμές. Προφανώς και δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά τίποτα για αυτήν. Βέβαια όταν βρέθηκα μπροστά στην είσοδο του καταστήματος μετάνιωσα που δεν ήξερα πιο πριν την ύπαρξη της. Το Piazza Italia είναι ένα κατάστημα για όλες τις τσέπες και όλα τα γούστα. Έχει ρούχα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο καλοντυμένους αλλά και άλλα που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτούς που τους αρέσει να ντύνονται απλά.

Il centro

Το εμπορικό κέντρο Il centro είναι ένα από τα πιο γνωστά στο Μιλάνο και αυτό διότι έχει καταστήματα τα οποία μπορεί να αντέξει η καρδιά και η τσέπη κάποιου που δεν είναι βιομήχανος. Βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμο καθώς υπάρχουν ειδικά λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο από και προς το εμπορικό κέντρο. Το εμπορικό διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα. Νομίζω πως χρειάζονται ημέρες ολόκληρες για να καταφέρει κανείς να τα δει όλα και να ψωνίσει. Δυστυχώς κατάφερα να αφιερώσω μόνο μια ημέρα εκεί γεγονός που δεν μου έδινε τόσο χρόνο, όσο θα ήθελα. Ωστόσο, κατάφερα να ψωνίσω αρκετά και δεν έχω παράπονο. Φυσικά υπάρχουν και οι γνωστές και ακριβές μάρκες ρούχων, αξεσουάρ, υποδημάτων και άλλων, εκεί όμως θα βρείτε και άλλα καταστήματα οικονομικότερα...