Πράγα: Γνωρίζοντας την πόλη των χρωμάτων!


Loading...

Η τσέχικη πρωτεύουσα αποτελεί έναν από τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς που ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν. Βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης κάνοντας την πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη. Η "χρυσή πόλη", όπως αποκαλείται, είναι πλούσια σε ιστορία καθώς αποτελούσε την έδρα των Βασιλέων της Βοημίας και αργότερα των αυτοκρατόρων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, κατά το παρελθόν, αποτέλεσε και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εμπορίου στην κεντρική Ευρώπη.

Η Πράγα του "σήμερα"!

Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψει κανείς την Πράγα, είναι περπατώντας. Εντός της πόλης, υπάρχουν ιστορικά μνημεία σχεδόν σε κάθε γωνιά της. Το πιο δημοφιλές, είναι το Κάστρο της Πράγας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιστορικό κάστρο της Ευρώπης, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και οι βασιλικοί κήποι. Το αστρονομικό ρολόι της πόλης αποτελεί και αυτό, ένα από τα βασικότερα σημεία της πόλης όπου επιλέγουν οι περισσότεροι τουρίστες.

Δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα!

Η Τσέχικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα χορταστική καθώς η μεγαλύτερη πλειοψηφία των πιάτων της συμπεριλαμβάνει κρέας. Τα πιο συνηθισμένα συνοδευτικά είναι το ρύζι ή οι πατάτες, ενώ προτείνεται για δοκιμή και κάποια από τις νόστιμες, παραδοσιακές σάλτσες. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στην Τσέχικη μπύρα. Η Τσεχία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μπύρας στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα γνωστή και για τις μπύρες Pilsner που παράγει.