Μάντσεστερ: Το Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου της Αγγλίας.


Loading...

Το δημοφιλέστερο ίσως, άθλημα στον κόσμο είναι το ποδόσφαιρο. Είναι γνωστό, πως οι Άγγλοι εφηύραν το ποδόσφαιρο, συνεπώς είναι και ένας από τους πρώτους λαούς που διαθέτουν και Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου. Το συγκεκριμένο μουσείο βρίσκεται στην πόλη του Μάντσεστερ και δέχεται επισκέπτες την τελευταία δεκαετία. Εκεί φιλοξενούνται διάφορα εκθέματα από πολλές περιόδους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τα εκθέματα του μουσείου.

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου που επισκέπτονται το συγκεκριμένο μουσείο, μένουν έκθαμβοι, όποιον σύλλογο και να υποστηρίζουν. Μπάλες από παλιότερες δεκαετίες, υπογεγραμμένες φανέλες από δοξασμένους παίκτες και ομάδες, τρόπαια είναι μόνο μερικά από τα εκθέματα. Μεγάλες φωτογραφικές συλλογές που χρονολογούνται πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και ιστορικά στοιχεία από την απαρχή του Αγγλικού ποδοσφαίρου, μπορούν να σαγηνεύσουν όλους τους λάτρεις του είδους.  

Ποδοσφαιρικά παιχνίδια

Σε ένα τμήμα του μουσείου επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, με σκοπό την εκμάθηση των μικρών επισκεπτών, κανόνων και τακτικών ποδοσφαίρου. Κλείνοντας, μπορεί με βεβαιότητα να πει κανείς, πως η κουλτούρα των Άγγλων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο και φροντίζουν ώστε να μεταφέρουν την ιστορία τους και στις νεότερες γενιές.