Σαντορίνη: Οι καλύτερες παραλίες του νησιού!


Loading...

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά νησιά. Η πολυεθνικότητα των τουριστών που προσελκύει το νησί είναι μεγάλη. Αυτό όμως δεν αλλοιώνει ποτέ το ελληνικό στοιχείο που κυριαρχεί σε κάθε γωνιά του νησιού. Το νησί, εκτός από τη διασκέδαση, τη φιλοξενία και το καλό φαγητό που προσφέρει χαρακτηρίζεται και από τις ιδιαίτερες παραλίες που διαθέτει και που σίγουρα θα σε αφήσουν έκπληκτο.

Περίσσα, Περίβολος, Βλυχάδα

Ίσως η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς κατά τη διαμονή σου στη Σαντορίνη είναι η Περίσσα. Οργανωμένη με ομπρέλες, water-park και καταδυτικό κέντρο, η συγκεκριμένη παραλία σίγουρα θα σε κάνει να περάσεις ολόκληρη τη μέρα σου δίπλα στο κύμα προσφέροντας σου ότι χρειαστείς. Μαζί με τον Περίβολο αποτελούν μια μεγάλη παραλία που εκτός τα οργανωμένα beach bars θα βρεις εστιατόρια, καφετέριες, ακόμη και μεγάλα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο Περίβολος διακρίνεται για τη μαύρη άμμο που έχει καθώς και για τον νέο πληθυσμό που τον επισκέπτεται. Παραδίπλα θα βρεις τη παραλία της Βλυχάδας. Κύρια χαρακτηριστικά της τα ψηλά ηφαιστειογενή βράχια και η μαύρη ψιλή άμμος που κάνουν τη παραλία να μοιάζει απέραντη.

Κόκκινη Παραλία

Μια από τις παραλίες που είναι ένα ολόκληρο αξιοθέατο, από μόνες τους, για τον τόπο. Τα κόκκινα πανύψηλα βράχια κάνουν το τοπίο να μοιάζει άγριο σε συνδυασμό με το κόκκινο βότσαλο που έρχεται σε σύγκρουση με τις πολύχρωμες ομπρέλες που υπάρχουν στο σημείο. Η σύνδεση με την παραλία είναι εφικτή με καΐκια από τη Περίσσα ή με ένα 10λεπτο πεζοπορίας στα βράχια. Όποιον τρόπο και να επιλέξεις, πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε αυτό το μοναδικό σκηνικό.