Ζάγκρεμπ: Γιατί αξίζει να το επισκεφτείς!


Loading...

Το Ζάγκρεμπ ιδρύθηκε σαν δύο πόλεις με μεσαιωνικά οχυρά στην κορυφή των λόφων με θέα τον ποταμό Σάβα, και αναγεννήθηκε στην περίοδο του Μπαρόκ ως επιχειρηματικό κέντρο, χάρη στην ιδανική του θέση στα μονοπάτια που συνδέουν την Κεντρική Ευρώπη με την Αδριατική θάλασσα. Σήμερα, το Ζάγκρεμπ είναι η καρδιά του πολιτισμού, των τεχνών, του αθλητισμού και της παιδείας της σύγχρονης Κροατίας. Ωστόσο, η ιστορία του δεν έχει ξεχαστεί. Ο μοναδικός συνδυασμός μεσαιωνικών πύργων, ανακτόρων του 19ου αιώνα, υπαίθριων αγορών και αρχαίων καθεδρικών ναών καθιστά το Ζάγκρεμπ την τέλεια πόλη για εξερεύνηση. Συνεπώς, οι λόγοι για να το επισκεφθείτε, είναι πολλοί.

Ξενάγηση στην πόλη

Το βόρειο τμήμα του Ζάγκρεμπ, το Gornji Grad είναι το πιο ιστορικό μέρος και έχει διατηρήσει τα μεσαιωνικά στενά και δρόμους που διαθέτει. Το νότιο κομμάτι της πόλης, το Donji Grad, οικοδομήθηκε τον 19ο αιώνα και έχει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, τα οποία σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε. Ακόμα πιο νότια, διασχίζοντας τον ποταμό Σάβα, θα συναντήσετε το νέο Ζάγκρεμπ. Το τελεφερίκ της πόλης, το οποίο έχει μια από τις μικρότερες διαδρομές στον κόσμο με μόλις 66 μέτρα απόσταση, αξίζει μια βόλτα, αφού στην κορυφή μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα του Ζάγκρεμπ. Μην παραλείψετε μια βόλτα στο πάρκο Ribnjak, όπου μπορείτε να δείτε και τμήματα των οχυρωμάτων της πόλης από το 15ο αιώνα. Ακόμη, στο πάρκο Zrinjevac τα καλοκαίρια γίνονται πολλές δωρεάν συναυλίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Οι πιο όμορφες λίμνες βρίσκονται στην Κροατία!

Επίσκεψη στα μουσεία

Το Ζάγκρεμπ είναι γεμάτο μουσεία, με το Musej Mimara να είναι το κεντρικό μουσείο με έργα από τον Βερονέζε, τον Βαν Ντάικ και τον Ρενουάρ. Το Horvath είναι μια γκαλερί που ειδικεύεται σε Κροάτες καλλιτέχνες, όπως ο Zilic Davor και ο Malovec Hrvoje. Στη Moderna Galerija θα βρείτε έργα από Κροάτες δημιουργούς του 19ου και 20ου αιώνα, όπως οι Zlatko Bourek και Milan Steiner. Περισσότερα γλυπτά του Μέστροβιτς θα βρείτε στο Atelijer Mestrovich, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο «Κροάτης Ροντέν». Το μουσείο σύγχρονης τέχνης της πόλης, το Musej Suvrememe Umjetnosti, εγκαινιάστηκε το 2009 και έχει προσθέσει μια καλλιτεχνική πινελιά σε μια σχετικά αδιάφορα περιοχή του Ζάγκρεμπ .