Loading...

Δύο αγάπες έχω στη ζωή: τα ταξίδια και το φαγητό. Όταν έμαθα ότι υπάρχει μέρος όπου μπορώ να τα συνδυάσω και τα δύο, περιττό να σας πω ότι έτρεξα! Πού; Στην Σκόπελο φυσικά! Η παράδοση της στο φαγητό καλύπτει όλες τις ώρες της μέρας και όλα τα στομάχια. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ δοκίμαζα και από κάτι διαφορετικό και κάθε μέρα έψαχνα να χωρέσω ένα ακόμα γεύμα στη μέρα μου. Επειδή όσοι πραγματικά αγαπάτε το φαγητό έχετε ήδη νιώσει την κοιλιά σας να γουργουρίζει, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και βουρ στην...Σκόπελο!

Είτε είστε πεινασμένοι είτε νιώθετε χορτασμένοι, μετά από αυτό που ακολουθεί όλοι θα τρέξετε στην κουζίνα σας! Τι είναι αυτό; Μια ωδή στην Σκοπελίτικη κουζίνα που ξετρελαίνει ακόμα και τους πιο αυστηρούς κριτικούς! Συνδυασμοί γεύσεων και υλικών που δεν έχετε φανταστεί όχι απλά υπάρχουν αλλά έχουν δώσει στο νησί τη δική του μαγειρική ταυτότητα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της Σκοπέλου να οφείλεται σε αυτό. Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσεων; Πρώτη στάση : ο ροφός στιφάδο. Η συνταγή είναι μία με μικρές παραλλαγές σε κάθε νοικοκυριό ή ταβέρνα, η γεύση όμως παραμένει η ίδια και θα σας αφήσει να γλύφετε τα δάχτυλα σας! Φυσικά, θα βρείτε σε αφθονία και πολλών άλλων ειδών θαλασσινά και ψάρια τα οποία σερβίρονται φρέσκα, αφού τα προϊόντα που διαθέτουν οι κουζίνες των μαγαζιών ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά. Συνέχεια έχει το κρέας με τα κυδώνια και το χοιρινό με δαμάσκηνα, πιάτα τα οποία, συνδυάζοντας το κρέας με τα δύο αυτά φρούτα, γλυκαίνουν τον ουρανίσκο σας και σας αφήνουν να αποζητάτε πάντα μία ακόμα μπουκιά. Μην ξεχάσετε, βέβαια, να δοκιμάσετε και πιάτα με βάση το κατσίκι, αφού η Σκόπελος φημίζεται για τις ντόπιες αίγες. Σειρά μετά το κυρίως γεύμα παίρνει το επιδόρπιο και τι άλλο θα περίμενε κανείς πέρα από γλυκό! Οι Σκοπελίτες παραμένουν δημιουργικοί και στον τομέα αυτό και σερβίρουν τη σπεσιαλιτέ τους, το «αυγάτο». Πρόκειται για ένα γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από δαμάσκηνα που ωριμάζουν αποκλειστικά και μόνο στις εκτάσεις του νησιού. Επίσης, τα «χαϊμαλιά», αν και γαμήλιο παραδοσιακό γλυκό, είναι πεντανόστιμο και αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία ακόμα κι αν δεν έχετε σκοπό να παρευρεθείτε σε κάποιον γάμο. Για τελευταία και καλύτερη σας άφησα την ξακουστή τυρόπιτα της Σκοπέλου. Τηγανισμένη συνήθως σε στριφτή μορφή, η γεύση της τυρόπιτας αυτής δε θυμίζει τις γνωστές τυρόπιτες, αφού είναι φτιαγμένη από τραγανό φύλλο και ντόπιο κατσικίσιο τυρί, τη νοστιμιά του οποίου δύσκολα θα βρείτε σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Κατά την αποχώρηση σας από το νησί, μην ξεχάσετε να αγοράσετε ένα μπουκάλι (ή και παραπάνω) από το τοπικό κρασί καθώς και μέλι, ελιές ή ελαιόλαδο Σκοπελίτικης παραγωγής. Όλα αυτά τα προϊόντα με την ιδιαίτερη τους γεύση φέρουν την υπογραφή του νησιού και θα σας θυμίζουν το ταξίδι σας αυτό για πολύ καιρό. Και επειδή όλο το χειμώνα σίγουρα θα λιγουρεύεστε εκείνο το στιφάδο που γευτήκατε με θέα τη θάλασσα, τι καλύτερη δικαιολογία από το «μου τελείωσε το κρασί της Σκοπέλου! Πάω να πάρω κι άλλο!»; Θέλετε κι εσείς να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι γεύσεων στη Σκόπελο που θα σας μείνει για πάντα αξέχαστο;;; Κλείστε τώρα τα ΚΑΛΎΤΕΡΑ πακέτα διακοπών εδώ: http://www.18-24.gr/destination/37