Λονδίνο: Τα καλύτερα μέρη που δεν πρέπει να ξεχάσεις να επισκεφτείς !


Loading...

Μπορεί μία απόδραση στο Λονδίνο να σας ακούγεται πολυδάπανη, αλλά η πρωτεύουσα της Αγγλίας σας υποδέχεται με ένα σωρό αξιοθέατα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψετε κατά την διαμονή σας εκεί. Εμείς, τώρα, θα σας βολτάρουμε στα 5 πιιο must αξιοθέατα της για να θυμήθουν κάποιοι και να ονειρευτούν άλλοι !!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας !

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Αγγλίας βρίσκεται στο Λονδίνο και αυτό δεν ειναι άλλο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Με περιισσότερες από 550.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία του κόσμου! Πάνω από 70 εκατομμύρια εκθέματα το καθιστούν το μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο. Φιλοξενεί δείγματα αριανών μετεωριτών, ανακαλύψεις του Δαρβίνου και του Κουκ, απολιθώματα έως και ολόκληρα ζώα διατηρημένα σε αλκοόλες. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψεις κατά τη διαμονή σου εκεί !

Το Big Ben και το Παλάτι του Westminster !

Στον πύργο αυτό ύψους 106 μέτρων βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της Βρετανίας, βάρους 14 τόνων και χτυπάει κάθε μία ώρα. Το ρολόι του πύργου που είναι και το μεγαλύτερο στη Βρετανία φαίνεται και από τις 4 πλευρές του πύργου και έχει διάμετρο 7,5 μέτρα, ενώ ο χάλκινος λεπτοδείκτης είναι 4,25 μέτρα. Δεν έχει σταματήσει ποτέ στην έως σήμερα ιστορία του και ο ήχος του έχει γίνει γνωστός αφού αναμεταδίδεται από το ραδιόφωνο του BBC καθημερινά. Το Αβαείο είναι διάσημο παγκοσμίως ως τόπος ταφής των Βρετανών βασιλιάδων και ως μέρος που γίνονται οι στέψεις και άλλες τελετές. Μέσα στο χώρο του Αβαείου υπάρχει ο χώρος των ποιητών όπου βρίσκονται τα μνημεία που τιμούν τους εξέχοντες της λογοτεχνίας όπως ο Σαίξπηρ και ο Ντίκενς. Επίσης υπάρχουν οι τάφοι της Βασίλισσας Ελισάβετ Α’, του Βασιλιά Εδουάρδου του εξομολογητή και πολλών άλλων μοναρχών. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη να επισκεφτεί κανείς. Είναι σίγουρο πως σε μαγέψει με την πρώτη ματιά!

Το τεράστιο Πάρκο Hampstead Heath !

Το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο του Λονδίνου είναι το Πάρκο Hampstead Heath ! Οι Λονδρέζοι αγαπούν το πάρκο αυτό και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό! Υπάρχουν τρεις λίμνες κολύμβησης, ένας μικρός ζωολογικός κήπος με δωρεάν είσοδο και πολλές παδικές χαρές. Παράλληλα, η πρόσφατα ανακαινισμένη βίλα Kenwood διαθέτει μια συλλογή εντυπωσιακών έργων τέχνης. Θα φτάσετε εδώ με λεωφορείο από το κεντρικό Λονδίνο και θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, αλλά και τη μαγευτική θέα της πόλης. Μην παραλέιψετε να το επισκεφτείτε, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό !!

Το κτίριο του Κοινοβουλίου !

Τα νεογοτθικού ρυθμού κτίρια του Κοινοβουλίου, που ολοκληρώθηκαν το 1860 και φέρουν την υπογραφή του Charles Barry, φιλοξενούν 1.000 δωμάτια, 100 σκάλες και 11 αυλές. Το πιο διάσημο κομμάτι τους είναι, φυσικά, το Big Ben. Όταν η Βουλή συνεδριάζει, οι επισκέπτες γίνονται δεκτοί στο House of Commons Visitors’ Gallery από την είσοδο St Stephen’s. Είναι σίγουρα το μόνο αξιοθέατο το οποίο θα σε κερδίσει με την ιστορία του. Τέλος, μη ξεχάσεις να παρακολουθήσεις ακριβώς απέναντι από το Κοινοβούλιο, την αλλαγή την Βασιλικής Φρουράς ! Είναι κάτι που θα δεις και θα ξαναδεις !