Οι πιο εντυπωσιακοί ζωολογικοί κήποι στον κόσμο!


Loading...

Είναι απίστευτο να βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα, να βλέπεις νέα τοπία, νέα αξιοθέατα, να βιώνεις νέες εμπειρίες και να γνωρίζεις νέες κουλτούρες. Δεν είναι πιο απίστευτο όμως να βλέπεις νέους ζωντανούς οργανισμούς που έβλεπες μόνο στις φωτογραφίες μπροστά σου; Ζώα άγρια και ήρεμα, πανέμορφα αλλά και ''τέρατα'' της φύσης, Οι παρακάτω ζωολογικοί κήποι που έχουμε συγκεντρώσει, είναι εντυπωσιακοί όχι μόνο για τα ζώα που φιλοξενούν, αλλά και για την ιδιαίτερη κατασκευή τους, το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα που εκπέμπουν. Σας παρουσιάζουμε 5 από αυτούς που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη!

Bronx Zoo, New York City!

Είναι ο μεγαλύτερος μητροπολιτικός ζωολογικός κήπος στις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Κατά μέσο όρο, ο ζωολογικός κήπος έχει 2,15 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Περιλαμβάνει 265 στρέμματα (107 εκτάρια) πάρκων και φυσικών οικοτόπων, μέσω των οποίων ρέει ο ποταμός Bronx . Ο ζωολογικός κήπος του Bronx της Εταιρείας Διατήρησης της Άγριας Ζωής είναι ο πρώτος τόπος μελέτης και εκτίμησης των πολυάριθμων πλασμάτων του κόσμου. Το σπίτι για περισσότερα από 6.000 ζώα, εκτείνεται σε 265 στρέμματα που επαναδημιουργούν τα ποικίλα φυσικά ενδιαιτήματα των πολυάριθμων κατοίκων του.

Beijing Zoo, Beijing!

Ο ζωολογικός κήπος του Πεκίνου είναι ένα ζωολογικό πάρκο στο Πεκίνο, στην περιοχή Xicheng. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους στην Κίνα. Ο ζωολογικός κήπος είναι επίσης κέντρο ζωολογικής έρευνας που μελετά και φιλοξενεί σπάνια ζώα από διάφορες ηπείρους. Είναι επίσης ο πρώτος κινεζικός ζωολογικός κήπος ανοιχτός στο κοινό και έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία ζώων μεταξύ όλων των ζωολογικών κήπων στην Κίνα. Ο ζωολογικός κήπος έχει τώρα περίπου 600 διαφορετικά είδη ζώων, με τον συνολικό αριθμό όλων των αυτών να ανέρχεται σε πάνω από 5.000.

San Diego Zoo, San Diego!

Τα παιδιά πάνε δωρεάν τον Οκτώβριο όταν συνοδεύονται από έναν ενήλικα. Περάστε μια ευχάριστη μέρα στο διάσημο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, που φιλοξενεί πάνω από 4.500 σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, εκτός από μια τεράστια βοτανική συλλογή. Το πάρκο Safari είναι ένα εκρηκτικό ιερό άγριας ζωής που φιλοξενεί πάνω από 3.000 ζώα που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 300 είδη. Η φημισμένη βοτανική του συλλογή αντιπροσωπεύει 3.500 είδη και 1.75 εκατομμύρια δείγματα. Πάνω από το ήμισυ των 1.800 στρεμμάτων του πάρκου (730 εκτάρια) έχουν τεθεί εκτός καλλιέργειας ως προστατευόμενος φυσικός οικότοπος. Βρίσκεται 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) βόρεια του κέντρου του Σαν Ντιέγκο στην κοιλάδα San Pasqual κοντά στο Escondido της Καλιφόρνια. Αξίζει να το επισκεφθείτε!

Berlin Zoological Garden, Βερολίνο!

Στο Βερολίνο, βρίσκεται κατά την γνώμη μου, ο καλύτερος ζωολογικός τύπος της Ευρώπης! Το αξιόλογο είναι πως οργανώνονται ομαδικές ξεναγήσεις σε όλο τον ζωολογικό κήπο καθώς και σε όλους τους χώρους του. Δεν μπορείτε να δείτε μόνο τα ζώα σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο, αλλά και να γιορτάσετε γενέθλια και φεστιβάλ. Είναι ανοιχτό για εσάς 365 ημέρες το χρόνο. Πρόκειται για έναν παγκοσμίου φήμης ζωολογικό κήπο ενώ από πολλούς χαρακτηρίζεται ο ζωολογικός κήπος με τα περισσότερα σπάνια είδη σε ολόκληρο τον κόσμο! Ο εν λόγω ζωολογικός κήπος του Βερολίνου υποστηρίζει τη διατήρηση των ειδών παγκοσμίως.

London Zoo, Λονδίνο!

Τι πιο όμορφο από το να βρίσκεσαι στο Λονδίνο γενικά, αλλά πιο συγκεκριμένα να κάνεις βόλτα σε έναν από τους δημοφιλέστερους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Στο κήπο φιλοξενούνται πάνω από 12.000 είδη ζώων και υπάρχουν διάφορες επιδείξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτόν, μπορείτε να δείτε από κοντά ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, πιθήκους και πολλά άλλα ζώα άγρια αλλά και ήρεμα. Βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Ρίτζεντ Παρκ. Η αλήθεια είναι πως οποιοσδήποτε σωστός τουρίστας επισκεφθεί το Λονδίνο, σίγουρα θα αφιερώσει μια ημέρα για να επισκεφθεί το συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο! Δοκιμάστε το και εσείς!