Δύο Έλληνες στις Βρυξέλλες! Που περάσαμε καλύτερα;


Loading...

Βρυξέλλες ακούς και στο μυαλό σου γεννιέται μια εικόνα του βαρετού και του στημένου, από τις διάφορες κατά καιρούς ομολογίες. Ήθελα να αποκτήσω τη δική μου γνώμη για την Πρωτεύουσα της Ευρώπης και αυτό και έκανα. Είναι πρωί και μόλις έχω αποβιβαστεί στο αεροδρόμιο. Κοιτάω γύρω μου και αντικρίζω ένα παγωμένο τοπίο. Ούτε φύλλο δε κουνιέται. Φτάνω στο κέντρο των Βρυξελλών και παρατηρώ ένα γκρίζο παρασκήνιο να εκτυλίσσεται μπροστά μου σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Στο μυαλό μου εναλλάσσονται χρώματα πράσινου, αποχρώσεις λευκού και καφέ, χημικές ενώσεις και τετράγωνα κυβάκια που συνθέτουν ξεροψημένα παραλληλόγραμμα. Είμαι με τον φίλο μου και μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ένα σοκολατένιο σιντριβάνι. Αυτό ήταν απλά ο πρόλογος της ταινίας με τίτλο “ Βρυξέλλες, ο απόλυτος σοκολατένιος προορισμός”. Η εξερεύνηση συνεχίζεται και απλά δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψει κάποιος αυτό το δέος που αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι στην Grand Place. Μαγεία, σε όλο της το μεγαλείο. Ένα ανθρώπινο αριστούργημα, στολισμένο με πολύχρωμα λουλούδια που φαντάζει εντυπωσιακό. Το βράδυ νομίζεις ότι είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής του έργου “ Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”, με ευχάριστα μουσικά ακούσματα να συνοδεύουν τη χαλαρωτική στιγμή που απολαμβάνεις τη μπύρα σου. Γιατί είσαι Έλληνας και το χαλαρό ποτό σου το θέλεις. Αν υπακούς στο σύγχρονο μοντερνισμό, είσαι των τύπων, λατρεύεις τις μπύρες, τις βάφλες, τις σοκολάτες, τα μύδια και τις τηγανιτές πατάτες, τότε οι Βρυξέλλες είναι ο δικός σου προορισμός.

Βόλτα στην πλατεία Grand Place-Grote Markt

Όχι δεν είναι μια πλαστή πραγματικότητα Είναι πιστή απεικόνιση και μάλιστα μια αδικημένη απεικόνιση της πολύχρωμης πλατείας. Μην παραλείψετε να απολαύσετε το πολύχρωμο θέαμα που προσφέρεται και θα με θυμηθείτε. Μην αφήσετε το θέαμα να σας συνεπάρει και ρίξτε μια ματιά τριγύρω, στα αμέτρητα εστιατόρια και στις σοκολατερί.

Atomium

Είναι από τα σημεία που πρέπει να πας γιατί συγκαταλέγεται στα must αξιοθέατα της Πόλης. Φανταστικό και επιβλητικότατο. Η καλύτερη ατραξιόν της πόλης! Ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα που δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλες χώρες... Θα είναι πραγματικά κρίμα να είστε Βρυξέλλες και να μην το επισκεφθείτε!!!. Μπορείς να ανέβεις και στις εννέα σφαίρες μέσω σωλήνων που περιέχουν κυλιόμενες σκάλες. Μαγεία και ταξίδι σε άλλο πλανήτη! Ένα πραγματικό θαύμα της επιστήμης! Η θέα από την τελευταία σφαίρα του σιδήρου σου κόβει την ανάσα. Βλέπεις από ψηλά με τηλεσκόπιο την mini-Europe και νομίζεις ότι βρίσκεσαι εκεί.

Βάφλες Βρυξελλών

Εγώ σας προϊδέασα για τις καλύτερες βάφλες που δοκίμασα ποτέ. Δε νοείται να φύγετε από τις Βρυξέλλες και να μην έχετε δοκιμάσει τις λαχταριστές, φρεσκοψημένες και τραγανές βάφλες που ψήνονται σε κάθε σημείο της Πόλης. Καραμελωμένες βάφλες θα σας ακολουθούνε με τη μυρωδιά τους παντού, οπότε και να θέλετε να τις αποφύγετε, δε μπορείτε.