Άμστερνταμ: Ο προηγούμενος αλλά κι ο επόμενος προορισμός μου…


Loading...

Μια ολλανδική πόλη διαφορετική από όλες. Ο απόλυτος συνδυασμός πολιτισμού και διασκέδασης. Η πόλη σύμβολο της ελευθερίας και της ανεκτικότητας που τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνο νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Μα ποια άλλη πόλη θα μπορούσε να είναι εκτός από το Άμστερνταμ; Με οικονομικές απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα έχει γίνει ένας από τους must προορισμούς των Ελλήνων καθώς μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες όλων των ταξιδιωτών. Με μεγάλη χαρά οργανώσαμε το ταξίδι μας εκεί και όλα αυτά που είδαμε και κάναμε μας συνάρπασαν. Και ναι.. το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να ξαναπάμε!

Ποδηλατάδα

Πρόκειται για την πιο φιλική πόλη στο κόσμο για τους ποδηλάτες.  Το ποδήλατο αποτελεί το κύριο μέσο μεταφοράς για τους περισσότερους Ολλανδούς. Για αυτό και εμείς αδράξαμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε διακοπές με γυμναστική! Νοικιάσαμε τα ποδήλατά μας και εξερευνήσαμε την πόλη. Γύρω από τα κανάλια και τα μικρά σοκάκια ζήσαμε μια αξέχαστη εμπειρία και βγάλαμε φωτογραφίες στα πιο γραφικά μέρη που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Μουσεία

Το Άμστερνταμ αποτελεί την πόλη με τα περισσότερα μουσεία του κόσμου με διασημότερο αυτό του Μαντάμ Τισό με τα κέρινα ομοιώματα. Διαθέτει επίσης το μουσείο Van Gong, το Sex Museum και, αυτό που έκανε σε εμάς περισσότερη εντύπωση, το μουσείο τουλίπας. Χορτάσαμε χρώματα μαθαίνοντας για το διάσημο λουλούδι της χώρας. Περίεργο και ιδιαίτερο μουσείο που ίσως δεν συναντήσουμε ξανά σε άλλη πόλη

Πάρκα

Εμείς ήμασταν από τους ταξιδιώτες που ήθελαν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσουν. Έτσι αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε τα τεράστια πάρκα με τις λιμνούλες, τα γεφυράκια και τα γλυπτά. Το πάρκο που λατρέψαμε και οπωσδήποτε θέλουμε να ξαναδούμε είναι το πάρκο Vondelpark. Εκεί κάναμε πικνίκ και μιλήσαμε με τους ντόπιους βγάζοντας κάθε σκέψη από το μυαλό σας. Ήταν ένα από τα καλύτερα απογεύματα στην ολλανδική πόλη.

Καφέ

Ως λάτρες του καφέ σε κάθε γωνιά της πόλης αναζητούσαμε άνετα καφέ που θα μας ξεκούραζαν από το πρόγραμμα των μουσείων. Βρήκαμε αμέτρητα μέρη όπου μπορούσαμε να απολαύσουμε τον καφέ μας περιτριγυρισμένοι από ένα ωραίο περιβάλλον. Το αγαπημένο μας καφέ έγινε το κατάστημα Back to Black. Το πιο cozy μέρος της πόλης με όμορφη διακόσμηση και φιλικό προσωπικό.

Heineken experience

Στην πατρίδα της Heineken δεν γινόταν να μην επισκεφτούμε το Heineken experience. Αποτελεί μουσείο και κέντρο ενημέρωσης της αγαπημένης μπύρας. Παρακολουθήσαμε της ιστορίας της μπύρας, τον τρόπο παραγωγής της και φυσικά κάναμε γευστική δοκιμή. Στο τέλος, μπήκαμε για λίγο μέσα από το μπαρ για να σερβίρουμε τη δική μας μπύρα. Όλο το ταξίδι ήταν μια εμπειρία ζωής, ένα ταξίδι ελεύθερο χωρίς δεύτερες σκέψεις και μιζέρια. Ένα ταξίδι που ταίριαζε άψογα με το κλίμα του Άμστερνταμ.