Loading...

Μαγική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακές κρήνες και συντριβάνια, επιβλητικά αγάλματα και ιδιαίτερα μαγαζιά, συνυπάρχουν με έναν απίστευτο τρόπο στο μοναδικό μέρος που θα μπορούσαν να εναρμονιστούν τόσο τέλεια με το περιβάλλον, όσο πουθενά αλλού...στις πλατείες της Ρώμης! Εκεί που η αρχιτεκτονική περασμένων χρόνων γίνεται ένα με τη σύγχρονη ζωή της πόλης, δημιουργούνται αυτές οι απίστευτες εικόνες, χρωματισμένες με μια ξεχωριστή αισθητική...

Piazza di Trevi (Fontana di Trevi)

Στην περιοχήTrevi της Ρώμης, βρίσκεται η φημισμένη Fontana di Trevi, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης αλλά και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών εδώ και πολλά χρόνια. Το πανέμορφο αυτό μπαρόκ συντριβάνι, με την επιβλητική φιγούρα του Ποσειδώνα να δεσπόζει στο κέντρο της αναπαράστασης, είναι το μεγαλύτερο της Ρώμης, με ύψος 25,9 μέτρων. Είναι επίσης ιδιαίτερα γνωστό από την άτυπη παράδοση που έχει επικρατήσει και η οποία προστάζει πως εάν ρίξεις ένα κέρμα μέσα στο συντριβάνι, τότε θα επιστρέψεις ξανά στη Ρώμη! Γύρω από την κρήνη, περιμετρικά της πλατείας Trevi, θα βρείτε πολλά μαγαζάκια, ιδανικά για να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα κρασί.

Piazza Navona

Σε ένα από κεντρικότερα σημεία της Ρώμης, στο ιστορικό κέντρο, εκτείνεται η Piazza Navona, η οποία είναι επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Η μεγάλη αυτή πλατεία στολίζει την πόλη στο μέρος όπου προηγουμένως βρισκόταν το στάδιο του Δομιτιανού. Θα συναντήσετε τρία πανέμορφα συντριβάνια, τα οποία δίνουν έναν νοσταλγικό χαρακτήρα στην πλατεία: Η Fontana dei Quattro Fiumi, η οποία είναι και η μεγαλύτερη από τις κρήνες βρίσκεται στο κέντρο. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας υπάρχει η Fontana di Nettuno, ενώ νότια, βρίσκεται η Fontana del Moro. Επιπλέον, η Piazza Navona, είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη, όπου μπορείτε να καθίσετε για φαγητό σε κάποιο απο τα πολλά εστιατόρια που υπάρχουν εκεί.

Campo de'Fiori

Νότια της Piazza Navona, βρίσκεται η πολύβουη Campo de'Fiori, το όνομα της οποίας σημαίνει "αγρός με λουλούδια". Η ονομασία αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού κάθε πρωί, σε όλη την πλατεία εκτείνεται μια μεγάλη, πολύχρωμη λαϊκή αγορά, στην οποία μπορείτε να βρείτε ότι ζητήσετε! Ακριβώς για αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη πλατεία ξεφεύγει λίγο από τον τουριστικό χαρακτήρα του υπόλοιπου ιστορικού κέντρου και σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση από το πρωινό των ντόπιων κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο της Campo de'Fiori, θα παρατηρήσετε το άγαλμα του Τζορντάνο Μπρούνο, το οποίο λέγεται πως στήθηκε ακριβώς στο σημείο όπου έλαβε χώρα η εκτέλεσή του. Και εδώ όπως και στις υπόλοιπες πλατείες, υπάρχουν άφθονα μαγαζάκια για να ξεκουραστείτε. Σας προτείνουμε να κάνετε τη στάση σας αργά το απόγευμα για φαγητό, καθώς η εικόνα της πλατείας κατά τη δύση είναι εκθαμβωτική!

Piazza di Spagna

Η Piazza di Spagnia, ή αλλιώς πλατεία της Ισπανίας, είναι σίγουρα ένα από τα πιο φημισμένα σημεία της Ρώμης, που αξίζει να επισκεφθείτε. Η πλατεία χαρακτηρίζεται από τα τεράστια Ισπανικά σκαλιά (γνωστά με την ονομασία Scalinata della Trinità dei Monti), τα οποία εκτείνονται σε ύψος 37 μέτρων πάνω από την πλατεία, για να συναντηθούν με τη μεγάλη, γαλλική εκκλησία Trinità dei Monti, δημιουργώντας μια καθηλωτική εικόνα. Ακριβώς μπροστά από τα περίφημα σκαλοπάτια, βρίσκεται η Fontana della Barcaccia, το κεντρικό συντριβάνι της πλατείας. Παράλληλα, από την Piazza de Spagna, ξεκινά η διάσημη Via Condotti, ο δρόμος της Ρώμης, στον οποίο βρίσκονται όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας, αλλά και το ευρέως γνωστό καφέ Γκρέκο.

Piazza del Popolo

Από τις ωραιότερες απογευματινές βόλτες που θα μπορούσε να κάνει κανείς στην αιώνια πόλη, είναι αυτή στην Piazza del Popolo. Η τεράστια, οβάλ πλατεία, χαρακτηρίζεται από τις δύο μεγάλες, συμμετρικές εκκλησίες που βρίσκονται στη νότια πλευρά της, αλλά και από το φανταστικό συντριβάνι με τα λιοντάρια. Μια εξαιρετική επιλογή, είναι ο συνδυασμός της επίσκεψης στην πλατεία με μία βόλτα στη Villa Borghese, ένα δημόσιο,τεράστιο, καταπράσινο πάρκο, το οποίο ξεκινάει αμέσως μετά την Piazza del Popolo και περιλαμβάνει αναρίθμητες εκθέσεις, ζωολογικό κήπο, αλλά και πολλά καφέ, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε. Τα οικονομικότερα πακέτα για Ρώμη, θα τα βρείτε μόνο εδώ: http://www.18-24.gr/destination/57