Παραλίες για όλα τα γούστα στην ωραιότερη των Σποράδων…


Loading...

Πόσες παραλίες χωράνε σε ένα νησί; Αμέτρητες όταν πρόκειται για την Αλόννησο.

Το πιο ειδυλλιακό νησί των Βορείων Σποράδων έχει τόσα πολλά να προσφέρει. Η παράδοση αγκαλιάζει τη φύση και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Γραφικά χωριουδάκια, αρχαιολογικά μνημεία, μικρά εκκλησάκια και ένας τεράστιος εντυπωσιακός βιότοπος, αφού το νησί είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Επιπλέον αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια για τη φώκια μονάχους-μονάχους το σπάνιο, πανέξυπνο θηλαστικό που ζει σε δυσπρόσιτες σπηλιές. Οργανωμένες ή παρθένες, με άμμο ή πέτρα, μικρές ή μεγάλες όλες με κρυστάλλινα νερά και τυρκουάζ αποχρώσεις. Φυσικό είναι να δυσκολεύεσαι να διαλέξεις για αυτό εδώ σου παρουσιάζω πέντε ακρογιαλιές η καθεμία με τη δική της ομορφιά.

Πρώτη στη λίστα.

Πρώτη σε περιμένει η παραλία του Αγίου Δημητρίου, σε απόσταση 15 χλμ από το Πατητήρι. Είναι η πιο φωτογραφημένη παραλία του νησιού και αναμφισβήτητα από τις ομορφότερες παραλίες στο Αιγαίο. Απέραντη με καταγάλανα νερά και λευκά βότσαλα που δίνουν ένα υπέροχο χρώμα και θέα το μικρό μαργαριτάρι της Αλοννήσου τη Περιστέρα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και διαθέτει ταβέρνες γιατί καλοκαιρινές διακοπές χωρίς ψαράκι και ουζάκι δε γίνονται.


Επόμενη στάση: Η Χρυσή Μηλιά.

Επόμενη στη λίστα αλλά εξίσου ονειρική η Χρυσή Μηλιά, 15 λεπτά απόσταση από το Πατητήρι. Είναι ίσως η πιο κοσμική παραλία του νησιού με τη ψιλή άμμο να κυριαρχεί μέσα και έξω από τα ρηχά νερά γεγονός που τη κάνει ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Ο όρμος είναι περικυκλωμένος από πυκνό πευκοδάσος που μοσχοβολάει θυμάρι και χαρίζει λίγη σκιά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Επιπλέον εδώ θα βρεις πολλές επιλογές για σπορ καθώς και τη δυνατότητα υποβρύχιας ξενάγησης!


Άλλη μια κοντινή παραλία στο Πατητήρι είναι η εντυπωσιακή παραλία Κοκκινόκαστρο. Τη χαρακτηρίζει το κόκκινο χώμα της ακρογιαλιάς και ο τεράστιος κόκκινος γκρεμός της που συνεχίζει μέχρι βαθιά μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας ένα ακρωτήρι. Ανασκαφές στη περιοχή έδειξαν ότι στους αρχαίους χρόνους υπήρχε οικισμός εκεί, γεγονός που ίσως δικαιολογεί το δεύτερο συνθετικό «κάστρο» στην ονομασία. Έχει άμμο και βότσαλο και φυσικά κρυστάλλινα νερά. Είναι οργανωμένη και αφού παρκάρεις θα ακολουθήσεις το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει σε αυτό το παράδεισο.


Οι παραλίες Μαρπούντα...

Μπροστά από το ξενοδοχείο Μarpunta, 10 λεπτά με το αμάξι από Πατητήρι, θα βρεις δύο πιο απομονωμένες παραλίες για ηρεμία και χαλάρωση. Οι παραλίες Μαρπούντα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις υπόλοιπες μόνο να προσθέσουν σε ομορφιά αφού θα σε εντυπωσιάσουν με φόντο τα τεράστια βράχια. Έχουν ξαπλώστρες και ψιλό πετραδάκι. Ιδανική ώρα όταν ο ήλιος πέφτει για ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα.


Μεγάλο Διάλεμα.

Μια διαφορετική νότα στο ταξίδι σου θα δώσει και μια βουτιά σε μία από τις παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο μέσω σκάφους. Αν είσαι τυχερός λοιπόν και έχεις τη δυνατότητα να ξεφύγεις από τη πολυκοσμία κάνε μια στάση στη παραλία Μεγάλο Διάλεμα. Εκεί θα αντικρίσεις ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία με πανέμορφα τοπία και κρυστάλλινα νερά.

Διάλεξε όποια παραλία σου ταιριάζει και κάνε την Αλόννησο το δικό σου επίγειο παράδεισο!