ΚΡΑΚΟΒΙΑ: 10 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ!


Loading...

Εάν  πιστεύεις σε μύθους, η Κρακοβία λέγεται πως δημιουργήθηκε από την ήττα ενός δράκου, ενώ ακόμα και σήμερα μια μυθική ατμόσφαιρα σε περιβάλλει σε όλη τη πόλη της Πολωνίας. Μαγευτικές πλατείες και γοητευτικά σοκάκια σκιαγραφούν ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Ένας μοναδικός προορισμός τόσο για τα αξιοθέατα που διαθέτει, όσο για τη νυχτερινή ζωή που θα σε ξετρελάνει. Οι επιλογές πολλές, αλλά οι κορυφαίες στάσεις που επιβάλλεται να κάνεις είναι οι παρακάτω.

Αξιοθέατα!

  1. Παλιά Πόλη
Η Παλιά Πόλη με την απίστευτη μεσαιωνική αρχιτεκτονική θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Οι εκκλησίες και οι πλατείες της, δένουν αρμονικά με τα αμέτρητα εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Η πλατεία της κεντρικής αγοράς με τη Βασιλική της Παναγίας, μια επιβλητική γοτθική εκκλησία,  είναι μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες στην Ευρώπη και σίγουρα θα γίνει σημείο αναφοράς στη διαμονή σου.  
  1. Το Κάστρο του Βάβελ.
Είναι σύμβολο μεγάλης σημασίας για τους Πολωνούς και η λεγόμενη κατοικία του δράκου. Λιθόστρωτα δρομάκια, πολεμίστρες, μεσαιωνικά κτήρια και περίτεχνες καμάρες όλα κρυμμένα πίσω από τα τείχη του κάστρου. Εκεί  ξεπροβάλλει και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας που αφήνει έκπληκτους μικρούς και μεγάλους. Το κάστρο αποτελείται από πέντε ξεχωριστά συγκροτήματα για αυτό έχε στο νου σου πως θα χρειαστεί να πληρώσεις διαφορετικά εισιτήρια για το καθένα. Η περιπλάνηση σου όμως σε αυτό πραγματικά αξίζει!  
  1. Rynek Underground
Κάτω από τη κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι κρυμμένο ένα υπόγειο μουσείο. Ένας αρχαιολογικός χώρος μεγάλου ενδιαφέροντος 4000τ.μ. , γεμάτος κρυμμένους θησαυρούς  που θα δώσει άλλη νότα στο ταξίδι σου.  
  1. Αλατωρυχείο Βιελίτσκα
Μισή ώρα από τη Παλιά Πόλη της Κρακοβίας βρίσκεται  το διάσημο ορυχείο αλατιού που σήμερα διατηρείται ως μουσείο. Εδώ θα αντικρίσεις ένα εκπληκτικό θέαμα καθώς οι αλατωρύχοι έχουν δημιουργήσει από αλάτι, αγάλματα μέχρι και εκκλησίες!

Αξιοθέατα!

  1.  Λόφος Kościuszko
Πρόκειται περισσότερο για ένα ιδιαίτερο ανάχωμα, 34 μέτρων αφιερωμένο στο Tadeusz Kościuszko, ηγέτη της εξέγερσης ενάντια στις ξένες δυνάμεις στη Πολωνία. Αυτό το ανθρώπινο κατασκεύασμα περιέχει χώμα από όλη τη κάποτε Πολωνική αυτοκρατορία και σίγουρα είναι αξιοσημείωτο.  
  1. Το Εργοστάσιο του Σίντλερ
Έγινε διάσημο μέσα από τη ταινία «η λίστα του Σίντλερ» και έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό διαδραστικό μουσείο. Η ιστορία του Ναζί βιομήχανου που έσωσε τις ζωές των Εβραίων που δούλευαν για αυτόν ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου.  
  1. Άουσβιτς
Εκεί που βαραίνει ακόμα περισσότερο  η ατμόσφαιρα είναι στο Άουσβιτς, το μεγαλύτερο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης ή αλλιώς «Εργοστάσιο Θανάτου» που βρίσκεται μόλις μία ώρα από τη πόλη και επιβάλλεται να επισκεφτείς. Μία συγκλονιστική μεταφορά στα φριχτά εγκλήματα του παρελθόντος καθώς θα διασχίζεις έναν ζωντανό εφιάλτη.  

Αξιοθέατα!

  1. Πάρκο Πλάντι
Και για να ελαφρύνει το κλίμα, μια βόλτα στα πάρκα της πόλης είναι η καλύτερη λύση. Στο το Πάρκο Πλάντι σε περιμένει μια έκρηξη χρωμάτων και δε θα αργήσει να ξυπνήσει μέσα σου η επιθυμία για αμέτρητες καλλιτεχνικές φωτογραφίες.  
  1. Ναός Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης
Μπορεί το εξωτερικό του Ναού να μη σε συναρπάσει αλλά η εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση θα σε εκπλήξει. Μια εξαιρετική Art Nouveau εκκλησία γεμάτη χρώματα στους τοίχους μέχρι τα βιτρό, αξίζει μια επίσκεψη.  
  1.  Kazimierz
Ή αλλιώς Εβραϊκή  συνοικία, είναι μια ιστορική, βιομηχανική περιοχή πολύ κοντά στη Παλιά Πόλη που κάποτε αποτελούσε ξεχωριστή πόλη. Σήμερα είναι κομμάτι της πολωνικής κουλτούρας διατηρώντας πάντα τη ταυτότητα της. Μοντέρνες καφετέριες φθηνές μπιραρίες και μπαράκια είναι το Α και το Ω στη διασκέδαση.