Μοντέρνα τέχνη στην Πράγα!


Loading...

Η πρωτεύουσα της Τσεχικής δημοκρατίας φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό χώρων που τιμούν τη μοντέρνα τέχνη. Τρεις από τους εντυπωσιακότερους βρίσκονται στην παρακάτω λίστα. Αν είστε λάτρης της μοντέρνας τέχνης, η Πράγα είναι σίγουρα ένας βασικός προορισμός του ταξιδιού σας στις νέες μορφές τέχνης και δημιουργίας.

Museum Montanelli

Με έτος ίδρυσης το 2009 το μουσείο Montanelli είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μουσεία σύγχρονης τέχνης στην πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η ξεχωριστή διακόσμηση και η πληθώρα εκθέσεων τέχνης που φιλοξενεί το καθιστά μοναδικό στο είδος του. Κάθε έκθεση διαρκεί,κατά μέσο όρο, για 3 μήνες ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το μουσείο Montanelli προσελκύει αμέτρητους επισκέπτες και ανοίγει τις πόρτες νέων και ιδιαίτερων μορφών τέχνης, για το κοινό.

FUTURA Center for Contemporary Art

Μια γκαλερί τριών πατωμάτων που φιλοξενεί πληθώρα εκθεμάτων από την έναρξη της λειτουργίας της, το 2003. Φιλοξενούνται έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και ο στόχος είναι ο χώρος να αποτελέσει στέγη για την παρουσίαση ποιοτικής τέχνης γνωστών κι αγνώστων καλλιτεχνών. Εκτός από εκθέσεις τέχνης, το FUTURA φιλοξενεί και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

DOX Center for Contemporary ArtΤ

Το DOX, το όνομα του οποίου πάρθηκε από την ελληνική λέξη "δόξα", είναι ένας χώρος που επικεντρώνεται στην ανάδειξη της μοντέρνας τέχνης, αρχιτεκτονικής και σχεδίου. Ο σκοπός είναι η προβολή ιδιαίτερων μορφών τέχνης στα πλαίσια σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων που αλλάζουν και διαμορφώνουν τον κόσμο του σήμερα. Το ίδιο το κτήριο, όπως το συναντάμε σήμερα, είναι ενδεικτικό της μοντέρνας ευελιξίας της αρχιτεκτονικής. Ένας λάτρης της μοντέρνας τέχνης, οφείλει να το επισκεφθεί. Για τα πιο οικονομικά πακέτα για την Πράγα, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: http://www.18-24.gr/destination/67