ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ…Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!!!


Loading...

Η Σαντορίνη δεν είναι τυχαία ένας από τους τοπ ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.Υποβλητικό τοπίο, συναρπαστική ιστορία, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, μοναδικά τοπικά προϊόντα και κρασιά, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και γαστρονομία που εξελίσσεται διαρκώς.Ο μοναδικός τόπος στην Ελλάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γαστρονομικός προορισμός με μεγάλη ευκολία είναι η Σαντορίνη. Το 2013, ανακηρύχθηκε μάλιστα Έτος Γαστρονομίας στο πανέμορφο αυτό νησί. Μια περιήγηση στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού αρκεί για να πει κάποιος πως έχει δοκιμάσει τη νέα ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, μιλώντας πάντοτε για τη θερινή, νησιωτική εκδοχή της. Κι ας μην ξεχνάμε πως η γαστρονομία είναι ένας από τους βασικότερους θεμέλιους λίθους του τουρισμού, αφού είναι εκείνη που εμπλουτίζει με γεύσεις και αρώματα τις αναμνήσεις από τα ταξίδια μας!!! Ας ταξιδέψουμε...

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

Στη νότια μεριά του πανέμορφου Ακρωτηρίου, δίπλα ακριβώς στο κύμα βρίσκεται η μικρή παραδοσιακή σπηλιά του μπάρμπα Νικόλα , λαξευμένη από τον ίδιο στα νεανικά του χρόνια . Μια σπηλιά φτιαγμένη με μεράκι και αγάπη η οποία σε συνδυασμό με τα φρέσκα ψάρια που έπιανε και το κρασί που πάντα είχε αποτέλεσε καταφύγιο του ίδιου, των φίλων του και της μικρής βαρκούλας του. Ήταν ο αείμνηστος Σπύρος Μαρινάτος, επικεφαλής της ανασκαφής του αρχαιολογικού μουσείου στο Ακρωτήρι, που παρακίνησε τον Νικόλα να φτιάξει εδώ ένα ταβερνάκι το οποίο θα αποτελούσε καταφύγιο και για τους πεινασμένους εργάτες της ανασκαφής προσφέροντας πάντα νόστιμες παραδοσιακές λιχουδιές όπως ντοματοκεφτέδες, φάβα, χλωρό τυρί, σκορδομακάρονα και άφθονα φρέσκα ψάρια.Στο πλευρό του πάντα η κυρά Ευσταθία που με την μαγική της μαγειρική ξετρέλαινε τους πάντες. Όσο περνούσε ο καιρός , το καταφύγιο γινόταν ολοένα και και πιο γνωστό και πληθώρα κόσμου κατέφευγαν στην παραλία να δοκιμάσουν τους ξακουστούς μεζέδες της κυρά Ευσταθίας και το πλούσιο σε άρωμα κρασί του μπάρμπα Νικόλα.Το 1981 τα ηνία έδωσαν στην κόρη τους, Μαργαρίτα, η οποία έμαθε την μαγειρική από την σύζυγο του κυρίου Μαρινάτου και συνέχισε στα χνάρια των προγόνων της, να μαγεύει τους πελάτες της. Σήμερα, οι απόγονοί του προσφέρουν γνήσια, σαντορινιά κουζίνα απίστευτης νοστιμιάς και μαεστρίας. Η κυρία Μαργαρίτα φτιάχνει με παραδοσιακό πάντα τρόπο τους καλύτερους ντοματοκεφτέδες του νησιού, ενώ τα μποστάνια της οικογένειας τροφοδοτούν τη ταβέρνα με φρέσκα, τοπικά προϊόντα- τοματάκια, λευκή μελιτζάνα, φάβα. Διάσημος είναι και ο μουσακάς της κυρίας Μαργαρίτας με τη λευκή μελιτζάνα, αλλά και οι «θαλασσινοί» ντοματοκεφτέδες, με παστό μπακαλιάρο μέσα. Τα ψάρια έχουν εξάλλου τη τιμητική τους εδώ, τα φρέσκα ψάρια είτε ψητά είτε στο φοβερό τηγάνι απ’ όπου ξεπηδούν χωρίς ίχνος λαδιού. Η αγάπη της για την κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, που η ίδια και ο σύζυγός της, Νικόλας, παράγουν, της χάρισε το βραβείο Gourmet,ως η καλύτερη παραδοσιακή ταβέρνα 2007-2008 στην Σαντορίνη. Εδώ μιλάει η παράδοση!Κι όλα αυτά σχεδόν πάνω στη θάλασσα!!!

ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ

Κάθε τόπος έχει το χρώμα του, το άρωμά του, τη γεύση του. Και της Σαντορίνης η γεύση είναι θαλασσινή και βρίσκεται στην ψαροταβέρνα "ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ" στην παραλία Περιβόλου στον Άγιο Γεώργιο στα νότια του νησιού . Αν και η περιοχή έχει πολλά μαγαζιά που πολιορκούν την ακτή , η ελληνική αυτή ψαροταβέρνα εδώ και 21 χρόνια έχει αποκτήσει τους φανατικούς οπαδούς της. Στα «Δίχτυα» πρωταγωνιστής είναι η Σαντορινιά γεύση και ποιότητα. Αν πραγματικά έχει κανείς όρεξη για ψάρι , πρέπει να επισκεφτεί το μαγαζί χωρίς δεύτερη σκέψη καθώς αυτό φροντίζει να προσφέρει ο,τι καλύτερο και ο, τι πιο φρέσκο στους εκλεκτούς αλλά και απαιτητικούς πελάτες του. Μελιτζανόπιτα, καπνιστή μελιτζάνα, χταπόδι ψητό, ντοματοκεφτέδες, ροφός στη γάστρα με θαλασσινό νερό και ελαιόλαδο, ψαροκεφτέδες και πλιγούρι με σουπιές στο μελάνι τους είναι μερικά από τα πεντανόστιμα στην κυριολεξία φαγητά του μαγαζιού. Τα πιάτα πλαισιώνονται με πολύ καλή κάρτα τοπικών κρασιών προσφέροντας μια συνολική γαστριμαργική εμπειρία. Ο γαστριμαργικός δρόμος, λοιπόν, είναι ένα σίγουρο μονοπάτι για να ξεκινήσεις τη γνωριμία σου με το τόπο. Και τα «Δίχτυα» είναι η αφετηρία αυτού του ταξιδιού. ….Ξεκινήστε αμέσως…..Θα αποζημιωθείτε!!!

KAPARI WINE-RESTAURANT

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι των καλών διακοπών. Το kapari wine-restaurant είναι βέβαια από μόνο του μια απόλαυση. Οι μεσογειακές του γεύσεις συνδυασμένες με πασίγνωστα τοπικά προϊόντα, και με μια τεράστια ποικιλία εκλεκτών κρασιών είναι μια εμπειρία που σίγουρα χαράζει στο μυαλό του κάθε ανθρώπου. Όσο για τη θέα του μαγαζιού είναι κάτι παραπάνω από μαγευτική! Σε ταξιδεύει!

ΣΚΑΛΑ

Μεγάλη βεράντα σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Καλντέρας στην Οία. Νόστιμα πιάτα που ανανεώνουν την ελληνική κουζίνα, όπως τα κρεμμυδοπιτάκια με κουκουνάρι, το χλωρό με πέστο δυόσμου, η φέτα φούρνου με σκόρδο, τα κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί, σκόρδο και βασιλικό σερβιρισμένα με μπασμάτι, το κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού - κύμινου και το γλυκό μούρο. Παλιάς νοοτροπίας φιλοξενία, γκαρσόνια με χιούμορ και οικειότητα, ο πελάτης που πρέπει να περάσει καλά και οι τιμές του...ΠΟΛΥ φιλικές!!!! Αν θέλετε και σεις να περάσετε τέλειες διακοπές στη Σαντορίνη και να δοκιμάσετε μοναδικές γεύσεις βρείτε τα οικονομικότερα πακέτα: http://www.18-24.gr/destination/35