Κινηματογράφοι που πρέπει να επισκεφθείτε στη Βιέννη!


Loading...

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι πολιτισμικό κέντρο εδώ και πολλά χρόνια. Η εξαίσια αρχιτεκτονική της, η φημισμένη σοκολάτα και η πλούσια ιστορία προσελκύουν αμέτρητους επισκέπτες ετησίως. Τώρα προστίθεται ακόμη ένα στοιχείο στη μακριά λίστα των λόγων για να την επιλέξετε: Κινηματογράφοι.

English Cinema Haydn

Ο English Cinema Haydn αποτελεί έναν αγγλικό κινηματογράφο που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1912 ως οικογενειακή επιχείρηση, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της Βιέννης επέτρεψε, το 1995 την εισαγωγή αγγλικών ταινιών χωρίς υπότιτλους. Η παραδοσιακή αισθητική του, η άνεση που προσφέρει αλλά και η ποιότητα των ταινιών που προβάλλονται, καθιστούν τον English Cinema Haydn μια εξαιρετική επιλογή για τους σινεφίλ.

Filmcasino

Με έτος έναρξης λειτουργίας το 1911, πρόκειται για έναν από τους παλιότερους κινηματογράφους της Βιέννης. Η σημερινή του όψη είναι εκείνη που διατηρήθηκε από την ανακαίνισή του το 1954, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκσυγχρονισμοί του εξοπλισμού και του χώρου, χωρίς να χάνεται το 50's στοιχείο. Η πλειονότητα των προβαλλόμενων ταινιών είναι Ευρωπαϊκής, Ασιατικής ή Αμερικανικής (ανεξάρτητων παραγωγών) προέλευσης, ενώ συχνά πραγματοποιούνται αφιερώματα σε διάσημους παραγωγούς.

Votiv Kino

O κινηματογράφος Votiv Kino αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και μια αρκετά δημοφιλή επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που προτιμούν μια πιο εναλλακτική πρόταση, αφού οι ταινίες που προβάλλονται δε συναντώνται, συνήθως, σε άλλους κινηματογράφους. Διατηρείται, συνήθως η γλώσσα παραγωγής της ταινίας και προστίθενται γερμανικοί υπότιτλοι. Η ατμόσφαιρα μιας περασμένης εποχής που κυριαρχεί στο εσωτερικό του, καλεί τον επισκέπτη να ταξιδέψει μαζί με τους χαρακτήρες των ταινιών.

Urania Kino

Χτισμένο δίπλα στο Δούναβη, το νεοκλασικό κτήριο του Urania Kino, αποτελεί στολίδι της πόλης από το 1987. Ο αρχικός σκοπός του οικοδομήματος ήταν να αποτελέσει σχολείο ενηλίκων. Η λειτουργία του ως κινηματογράφος ξεκίνησε το 1919 με τη μεταφορά του Urania Kino στο κτήριο. Σήμερα είναι ένας από τους χώρους που φιλοξενούν το Viennale, Το φεστιβάλ κινηματογράφου της Βιέννης.

Kino wie noch nie

Ο Kino wie noch nie είναι ένας θερινός κινηματογράφος στη καρδιά της Βιέννης. Οι φίλοι του κινηματογράφου απολαμβάνουν τις ταινίες ανάμεσα στη μαγεία των δέντρων και κάτω από το φως των αστεριών. Η μεγάλη ποικιλία, όσον αφορά το εύρος των ταινιών, καθώς και το πανέμορφο περιβάλλον, εγγυώνται στον καλοκαιρινό επισκέπτη, μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Για απολαύσετε και εσείς την μαγεία του σινεμά στην Βιέννη, βρείτε τον πιο οικονομικό τρόπο για να πάτε: http://www.18-24.gr/destination/72