5 Μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε στη Σκύρο!


Loading...

Με το πέρασμα του χρόνου, η Σκύρος γίνεται ολοένα και σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Πολυάριθμα πλήθη συρρέουν ετησίως για να θαυμάσουν το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος του νησιού, να περπατήσουν στα γραφικά στενάκια του, μα και για να διασκεδάσουν στα κοσμοπολίτικα μαγαζιά του. Το καλό φαγητό, τα ευρηματικά ποτά, η ωραία διακόσμηση και η μαγευτική θέα συνθέτουν το υπέροχο αυτό νησιώτικο σκηνικό. Το νοτιότερο, λοιπόν, νησί των Βορείων Σποράδων σας περιμένει να το εξερευνήσετε, όπως μαζί τώρα θα επιχειρήσουμε να εξερευνήσουμε νοητά, λίγα μόνο από τα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί στη Σκύρο. Είστε έτοιμοι;

Κάβος

Ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα συναντά κανείς το υπέροχο cafe-bar Κάβος. Όπως θα διαπιστώσετε, η τοποθεσία του είναι μοναδική. Επισκεφθείτε το και ονειρευτείτε στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας ενώ πίνετε τον καφέ ή το ποτό σας. Όσοι το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους, έμειναν ενθουσιασμένοι με την ομελέτα του μαγαζιού. Μην παραλείψετε!

Άγαλμα του Μπρουκ

Ο Βρετανός ποιητής Ρούπερτ Μπρουκ πολέμησε στο πλευρό της Ελλάδας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δίνοντας μάλιστα τη ζωή του, σε τοποθεσία πολύ κοντινή της Σκύρου. Προς τιμήν του λοιπόν, σε περίοπτη θέση του νησιού, ανεγέρθηκε αυτό το άγαλμα, αρκετά κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού. Πηγαίνετε δίπλα στο ορειχάλκινο άγαλμα και βγείτε φωτογραφίες τόσο μαζί του όσο και με φόντο τη μαγευτική Σκύρο αφού απολαύσετε τη θέα!

Ανατολικός Άνεμος

Ο Ανατολικός Άνεμος είναι κατά πολλούς ένα από τα εξαιρετικότερα μαγαζιά της Σκύρου. Ωραίος καφές, νόστιμα και γρήγορα γεύματα, καθώς και καταπληκτικά γλυκά σας περιμένουν να τα απολαύσετε στη βεράντα του μαγαζιού με εντυπωσιακή θέα είτε τη δύση είτε την ανατολή του ηλίου. Εύκολα θα μπορούσε να αποτελέσει τον ορισμό της χαρακτηριστικής ομορφιάς της νησιωτικής Ελλάδας!

Ακαμάτρα

Είναι ομολογουμένως απροσδόκητη μια τέτοια έκφραση αλλά, "αρκετά με τη θέα στη θάλασσα"! Η Σκύρος είναι όμορφη και στο εσωτερικό της. Για να τη γνωρίσετε καλύτερα, λοιπόν, δε μένει παρά να φτάσετε στην "Ακαμάτρα". Η ταράτσα του μαγαζιού βλέπει στην πλατεία του νησιού και χαρακτηρίζεται από την δροσερή ατμόσφαιρα της, ενώ όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα για τα cocktails του μαγαζιού. Δοκιμάστε το!

Το Παγωτό της Φαλταΐνας

Η Σκύρος είναι ένας κατεξοχήν καλοκαιρινός προορισμός διακοπών. Δε θα μπορούσε, λοιπόν, αυτή η λίστα να είναι πλήρης, αν δεν συμπεριλαμβάναμε και ένα μαγαζί για γλυκά, και ιδιαίτερο για χειροποίητο παγωτό. Ελάτε στο περίφημο "Παγωτό της Φαλταΐνας" και δοκιμάσετε όσες περισσότερες από τις σπάνιες και θεσπέσιες γεύσεις χωράνε στο στομάχι σας. Από την πρώτη κιόλας κουταλιά, θα γλείφετε τα δάχτυλα σας! Βρείτε ευθύς αμέσως τα καλύτερα και οικονομικότερα πακέτα διακοπών για την όμορφη Σκύρο και δημιουργήστε αξιομνημόνευτες αναμνήσεις: http://www.18-24.gr/destination/115