(1 βαθμολογίες, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Ίσως το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, η Σκιάθος, προσελκύει πλήθος κόσμου για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι παραλίες που διαθέτει ξεχωρίζουν για τα γαλάζια νερά τους και το καταπράσινο τοπίο. Οι περισσότερες είναι εύκολα προσβάσιμες είτε με Ι.Χ. είτε με ΚΤΕΛ (συχνά δρομολόγια το καλοκαίρι). Η κάθε μια είναι ξεχωριστή και αξίζει να τις επισκεφτείτε.

Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για τη νεολαία. Τα δύο beach bar που υπάρχουν είναι ασφυκτικά γεμάτα καθημερινά με ολοήμερα party. Παράλληλα όμως δεν απουσιάζει το όμορφο τοπίο που χαρακτηρίζει τις παραλίες της Σκιάθου. Επίσης μπορεί κανείς να ασχοληθεί με διάφορα θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο (περπατώντας μικρή απόσταση από την πλησιέστερη στάση).

Αγία Ελένη

Η παραλία Αγία Ελένη προτιμάται συνήθως από οικογένειες λόγω της ησυχίας και της χαλάρωσης που προσφέρει. Κρυστάλλινα νερά, λεπτή άμμος και το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα στο νησί χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Η παραλία είναι οργανωμένη αλλά ταυτόχρονα μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό του. Βρίσκεται στα δυτικά της Σκιάθου και προσεγγίζεται με αυτοκίνητο διασχίζοντας ένα χωματόδρομο.

Λαλάρια

Στα βορειοανατολικά του νησιού βρίσκεται η παραλία Λαλάρια. Ίσως από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα. Ο πελώριος βράχος που υπάρχει εκεί είναι σήμα κατατεθέν και προκαλεί θαυμασμό στους επισκέπτες. Είναι μια παραλία που δεν περιέχει καθόλου το ανθρώπινο στοιχείο καθώς δεν υπάρχει καμία παρέμβαση. Το όνομα της προέρχεται από τα στρογγυλά λευκά της βότσαλα, που οι ντόπιοι τα αποκαλούν ''λαλάρια''. Ο μόνος τρόπος για να επισκεφθείτε τη παραλία, είναι από τη θάλασσα, ξεκινώντας το πρωί με το καραβάκι από το λιμάνι ή νοικιάζοντας κάποιο σκάφος.

Κουκουναριές

Θεωρείτε μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου καθώς πέρα από το καταπληκτικό της τοπίο διαθέτει ψιλή άμμο και λάμπει κάτω από τον ήλιο. Παραλία με τεράστια έκταση στην οποία θα βρείτε πολλά beach bar, εστιατόρια και δυνατότητα να ασχοληθείτε με διάφορα θαλάσσια σπορ. Η παραλία των Κουκουναριών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Σκιάθου και η πρόσβαση είναι δυνατή με αυτοκίνητο ή λεωφορείο (οι Κουκουναριές είναι ο τερματικός σταθμός).

Βρωμόλιμνος

Μη σας ξεγελάει το όνομα! Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία με καταπράσινο τοπίο. Ιδανικές καιρικές συνθήκες καθώς προστατεύεται από τους βοριάδες. Προσελκύει κυρίως νέο κόσμο. Είναι οργανωμένη παραλία και θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς υπάρχουν beach bar και ταβέρνες. Η Βρωμόλιμνος βρίσκεται στην νότια άκρη του νησιού και είναι προσβάσιμη οδικώς, αλλά και με καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου. Βρείτε τα καλύτερα και οικονομικότερα πακέτα για τη Σκιάθο εδώ: http://www.18-24.gr/destination/36