Τα 5 καλύτερα αξιοθέατα στην Πράγα!!


Loading...

Το σενάριο είναι το εξής: Είσαι με τη σχέση σου, έχετε και οι δυο άδεια για τις γιορτές, (τυχεροί, εμείς ζηλεύουμε!) και θέλετε να πάτε ταξιδάκι στο εξωτερικό! Κάπου ρομαντικά συγκεκριμένα! Κάπου σχετικά οικονομικά αλλά και ρομαντικά μαζί! Κάπου που θα δείτε μια τελείως διαφορετική νοοτροπία από Ελλάδα βρε παιδί μου! Ε θα πάτε Πράγα! Βρίσκετε το ιδανικό πακέτο, φτιάχνετε και βαλίτσες και ξεκινάτε! Και κάπου εδώ θα σας βοηθήσω να γνωρίσετε τα 5 καλύτερα αξιοθέατα της Πράγας! Εκ πείρας! Γιατί εμείς πήγαμε, δοκιμάσαμε και προτείνουμε!

Η Γέφυρα του Καρόλου

Για αρχή ξεκινάτε από το σήμα κατατεθέν και top αξιοθέατο της Πράγας, τη Γέφυρα του Καρόλου ή αλλιώς Karlův Most στα τσέχικα! Η γέφυρα αποτελεί ένα έργο μήκους 516 μέτρων που ολοκληρώθηκε στην αρχή του 15ου αιώνα. Διακοσμείται σε όλο της το μήκος με 30, κυρίως μπαρόκ, αγάλματα και γλυπτά, που απεικονίζουν διάφορους αγίους προστάτες εκείνης της περιόδου. Τα περισσότερα δημιουργήθηκαν την περίοδο μεταξύ 1683 και 1714 από τους πιο διάσημους γλύπτες της εποχής. Διασχίζοντας τη Γέφυρα του Καρόλου θα θαυμάσετε τα αγάλματα από κοντά και θα αγναντέψετε τον ποταμό Μολδάβα, τον μεγαλύτερο ποταμό της Τσεχίας στον οποίο γίνεται και κρουαζιέρα για όλους τους τουρίστες.

Το Αστρονομικό Ρολόι

Το δεύτερο καλύτερο αξιοθέατο της πόλης είναι φυσικά το αστρονομικό ρολόι της Πράγας. Αναμφίβολα ένα από τα πιο θαυμαστά έργα της Πράγας. Το σημερινό πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού μεσαιωνικού έργου, το οποίο καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και τραβάει την προσοχή χιλιάδων τουριστών που περνάνε από την περιοχή. Αξίζει να επισκεφθείτε το αστρονομικό ρολόι για να δείτε την «παρέλαση των αποστόλων» και τον πετεινό που λαλεί τις προγραμματισμένες ώρες καθώς και τα λαμπρά αγάλματα που το διακοσμούν. Το θέαμα διαρκεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Μεγάλη προσοχή στα πράγματα που θα έχετε μαζί σας καθώς πολλοί επίδοξοι κλέφτες επωφελούνται του θεάματος για να κλέψουν το πλήθος.

Το Κάστρο της Πράγας

Είναι το πιο εντυπωσιακό κτίσμα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκεται στη συνοικία Χράντσανι της Πράγας και έχει έκταση περίπου 70.000τ.μ., λόγος που έχει μπει και στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness. Διαφέρει από τα κλασικά κάστρα γιατί αρκετά τμήματά του χτίστηκαν σε διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ (από ρωμαϊκά μέχρι και γοτθικό του 14ου αιώνα) και η επέκτασή του έγινε περισσότερο οριζοντίως παρά καθέτως. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτισμάτων που βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου στην αριστερή όχθη του Ποταμού Μολδάβα. Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και περιλαμβάνει το παλιό βασιλικό ανάκτορο, τους βασιλικούς κήπους, πύργους και εκκλησίες και τη σημερινή επίσημη προεδρική κατοικία. Extra tip: Μην χάσετε την αλλαγή της φρουράς με μουσική και τη σημαία, που γίνεται κάθε μέρα στις 12 ακριβώς στο πρώτο φυλάκιο. Επίσης, ανά ώρα γίνεται απλή αλλαγή φρουράς από τις 7 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, στις πύλες του κάστρου.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βίτου

Το έργο αγιάστηκε και ολοκληρώθηκε το 1929 από τον αρχιτέκτονα Josef Mocker. Βρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση στην περιοχή του κάστρου και οι πύργοι του φαίνονται από πολλά σημεία της πόλης. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκλησία της Πράγας και το κωδωνοστάσιό της με ύψος 99,5 μέτρα θεωρείται ο πιο ψηλός ιστορικός πύργος της Πράγας. Τα καμπαναριά του αποτελούν κατασκευές γαλλικού γοτθικού ρυθμού και υψώνονται πάνω από τα τείχη. Ο ναός φιλοξενεί το θησαυροφυλάκιο με τα κοσμήματα του στέμματος, άγια λείψανα καθώς και υπόγεια κρύπτη με τους τάφους πολλών ηγεμόνων και βασιλιάδων του Τσέχικου βασιλείου. Η είσοδος στον ναό είναι ελεύθερη και συνήθως είναι ανοιχτός προς το κοινό ως τις 16.00 το απόγευμα τον χειμώνα και ως τις 17.00 το απόγευμα το καλοκαίρι.

Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης

Τελευταία στάση για μια μπύρα, μιας και η Τσεχία φημίζεται για την ποικιλία της, προτείνω αναμφίβολα την Πλατεία Παλιάς Πόλης. Παρέχει μια πληθώρα από εστιατόρια, παμπ, καταστήματα, γκαλερί και μουσεία. Εμπλουτισμένη με τόσα πανέμορφα κτίρια με χρωματιστές προσόψεις θυμίζει σκηνικό παραμυθιού και θα σας αφήσει μια αξέχαστη εικόνα της πόλης. Αξίζει να περιηγηθείτε στα μαγαζιά, να θαυμάσετε για άλλη μια φορά τα αξιοθέατα και να αγοράσετε κάποιο ενθύμιο! Προτείνω κάποιο ξύλινο παιχνίδι ή την περίφημη μαριονέτα «κακιά μάγισσα» που φέρνει γούρι όπως υποστηρίζουν στο σπίτι.