Συνταγές από…Γερμανία!


Loading...

Να σας πω την αλήθεια, εγώ το τελευταίο μέρος που σκεφτόμουνα για τις χειμερινές διακοπές μου ήταν το Βερολίνο. Τελικά, λόγω των χαμηλών τιμών του το επισκέφθηκα. Ως Έλληνες με την Γερμανία δεν τα πάμε και πολύ καλά αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως όσον αφορά το φαγητό δεν παίζονται! Τα Γερμανικά φαγητά είναι νόστιμα, χορταστικά και πολύ θρεπτικά! Θα λέγαμε πως η γερμανική κουζίνα είναι πολύ κοντά στα Ελληνικά δεδομένα αλλά η Γερμανία μας τρώει..λάχανο!! Ας δούμε μαζί μερικά από τα περίφημα πιάτα της...

Apfelstrudel! Και η προφορά αλλά και η νοστιμιά του σου γεμίζει το στόμα!

Πρόκειται για ένα γλυκό με τραγανό φύλο γεμισμένο με μήλο, ζάχαρη , κανέλα και σταφίδες! Μερικές φορές όχι αυτός που το εφευρίσκει αλλά αυτός που το εμπλουτίζει είναι ο πραγματικός εφευρέτης! Έτσι και στην περίπτωση του συγκεκριμένου φαγητού. Δεν είναι γερμανική εφεύρεση αλλά στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα αγαπητό! Σερβίρεται ζεστό και πασπαλισμένο με άχνη και ζάχαρη. Μην το χάσετε να το δοκιμάσετε!

το γνωστό σε όλους μας Eintopf!

Ξέρω,ξέρω... και εσείς είδατε την συγκεκριμένη φωτογραφία και σας έτρεξαν τα σάλια! Ε πως να μην σου τρέξουν τα σάλια όταν βλέπετε ένα πιάτο που περιλαμβάνει ζωμό κρέατος , λαχανικά πατάτες και κρέας ή ψάρι. Η ονομασία του σημαίνει << Μια κατσαρόλα>> και αναφέρεται προφανέστατα στον τρόπο μαγειρέματος του κι όχι τόσο στα υλικά του ή στη συνταγή. Πρόκειται για ένα από τα κυριότερα πιάτα της Γερμανικής κουζίνας!

Και για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο...Kartoffelpuffer!

Είναι τηγανιτές κροκέτες πατάτας φτιαγμένες από αυγό, τριμμένη πατάτα, κρεμμύδι και πολλά νόστιμα μπαχαρικά. Εσείς μπορείτε να τις απολαύσετε αλμυρές με σος μήλου, μούρα, ζάχαρη και κανέλα δίπλα σε μια μερίδα κρέας ή ψάρι ή ακόμα και γλυκές. Σίγουρα αφού τις δοκιμάσετε θα συμφωνήσετε πως πρόκειται για ένα πεντανόστημο φαγητό!