Γιατί να επιλέξεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές την Άνδρο!


Loading...

Μας αρέσει το καλοκαίρι! Σε όλους νομίζω! Αυτή η ξεγνοιασιά και ο ήλιος ενώ απολαμβάνεις το μπάνιο σου στη θάλασσα. Διακοπές σε ελληνικό νησί! Διαφορετικό κάθε χρόνο! Κρατάμε λίγες μέρες άδεια και επιλέγουμε κάθε χρόνο πού θα τις περάσουμε. Περιμένουμε με λαχτάρα! Και πώς να μην περιμένουμε άλλωστε! Μετά την πίεση όλου του χρόνου λίγες μέρες διακοπές το καλοκαίρι είναι παράδεισος! Και θα φροντίσουμε να τις περάσουμε με τον καλύτερο τρόπο! Θα κλείσουμε τα εισιτήριά μας νωρίς να βρούμε το δωμάτιο που επιθυμούμε σε χαμηλή τιμή και θα οργανωθούμε! Κάθε μέρα και από μια πληροφορία! Έτσι, όταν θα πάμε εκεί θα ξέρουμε πως να περάσουμε τις διακοπές μας ονειρεμένα! Αυτό το καλοκαίρι επιλέγω Άνδρο και δεν θα αφήσω τίποτα να μου χαλάσει αυτές τις διακοπές! Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επιλέξεις αυτό το νησί! Θες οι παραλίες του; Θες η ομορφιά του; Ας τους δούμε παρακάτω!

Παραλίες

Στην Άνδρο θα βρεις παραλίες που ικανοποιούν κάθε λουόμενο. Παραλίες για οικογένειες, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με την ησυχία τους. Παραλίες με πλούσια άμμο αλλά και με βράχια για όσους ασχολούνται με το ψάρεμα. Παρακάτω ακολουθεί σε αλφαβητική σειρά λίστα με τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Ανατολική Άνδρος: Ατένι, Άχλα, Βίντζι, Βιτάλι, Βόρη, Ζόρκος, Κόρθι, Νειμποριό, Παραπόρτι, Πέζα, Πίσω Γυάλια, Συνετί και Την Γριάς το πήδημα. Δυτική Άνδρος: Αγία Μαρίνα, Άγιος Κυπριανός, Άγιος Πέτρος, Ανερούσα, Αποθήκες, Κολώνα, Κυπρί, Μπατσί, Παλαιόπολη, Πίσω Λιμιώνας, Πλάκα, Στιβάρι, Φελλός, Χαλκολιμιώνας και Χρυσή Άμμος.

Δραστηριότητες

Αγαπάς την ιστιοπλοΐα και τα θαλάσσια σπορ; Μάντεψε! Στην Άνδρο θα βρεις αυτό που ψάχνεις! Σαν πόλος έλξης για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ η Άνδρος και ο Ναυτικός της Όμιλος κάθε καλοκαίρι διοργανώνουν ιστιοπλοϊκούς αγώνες που προσελκύουν πλήθος ατόμων για να δουν ή και να συμμετέχουν στο μοναδικό αυτό γεγονός. Ακόμη, το νησί ενδείκνυται για καταδύσεις και ψάρεμα ή ψαροντούφεκο.

Φαγητό

Στην Άνδρο θα βρεις πολλά τοπικά προϊόντα να δοκιμάσεις και να πάρεις για το σπίτι σου και για φίλους και συγγενείς. Να προτιμήσεις τοπικά αμυγδαλωτά, κομπόστα φρούτων και σκαλτσούνια. Από κυρίως γεύμα τα εστιατόρια θα σου προτείνουν σίγουρα την περίφημη φρουτάλια ή φουρτάλια (συνταγή με λουκάνικα και πατάτες) και λαμπριάτη (αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο στο φούρνο με εντόσθια). Μην παραλείψεις να τα δοκιμάσεις συνοδεύοντάς τα με τοπική τσικουδιά! Από γλυκά επίσης θα δοκιμάσεις τα περίφημά της παστελάκια, τις συκομαΐδες, τους εργολάβους με γεύση πικραμύγδαλου και πολλά νόστιμα γλυκά του κουταλιού.

Νυχτερινή ζωή

Τα μέρη που προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες για νυχτερινή διασκέδαση είναι η Χώρα, το Γαύριο και το Μπατσί. Οι επιλογές εκεί είναι πολλές! Από καφέ που σερβίρουν και νόστιμο πρωινό μέχρι μπαράκια όπου θα διασκεδάσεις μέχρι το πρωί. Ακόμη, στη Χώρα θα βρεις θερινό κινηματογράφο, ιδανική επιλογή αν είσαι σινεφίλ. Τέλος, για όσους αγαπούν την ελληνική μουσική και διασκέδαση στην Παλαιόπολη και το Γαύριο διοργανώνονται ελληνικές βραδιές τα Σαββατοκύριακα.

Συγκοινωνίες

Όσοι επισκεφτούν το νησί χωρίς αυτοκίνητο θα τους καλύψει η τοπική συγκοινωνία καθώς υπάρχουν τακτικά δρομολόγια που ενώνουν το Γαύριο με το Μπατσί και τη Χώρα με το Κόρθι. Επιπλέον, θα βρεις πολλά ταξί σε κομβικά σημεία αλλά και γραφεία ενοικιάσεων για αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Η επιλογή είναι δική σου!