Loading...

Bella Italia! Parlare italiano? Si? Αν ναι μια χαρά θα συνεννοηθείς στην πανέμορφη Ιταλία και στις πόλεις της! Και επειδή έχουμε συγκεκριμένες προτιμήσεις θα βάλουμε πρώτη επιλογή την επίσκεψη στη Ρώμη! Η «Αιώνια πόλη» όπως λέγεται από πολλούς είναι μακράν η καλύτερη πόλη της Ιταλίας και πρωτεύουσά της! Μια μεγάλη πόλη με πολύ πληθυσμό και σπουδαία μέρη να επισκεφτείς! Η Ρώμη είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και αξιοθέατα. Όλα έχουν την δική τους ιστορία! Ενημερώσου για τα πέντε καλύτερα και ...έφυγεες!!

Φοντάνα Ντι Τρέβι

Η «κρήνη στους τρείς δρόμους» όπως μεταφράζεται το αξιοθέατο αυτό είναι το σήμα κατατεθέν της Ρώμης. Όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη θα περάσουν έστω μια φορά από εκεί για να ρίξουν μέσα ένα κέρμα. Λέει ο μύθος πως αν ρίξεις ένα κέρμα εκεί μπορείς να κάνεις μια ευχή η οποία θα πραγματοποιηθεί. Ένας ακόμη μύθος λέει πως αν ρίξεις εκεί κέρμα θα ξαναβρεθείς στο ίδιο σημείο στο μέλλον. Για όσους έχουν απορία που πάνε όλα αυτά τα κέρματα που μαζεύονται καθημερινά, το σιντριβάνι κλείνει μία συγκεκριμένη ώρα καθημερινά ώστε υπάλληλοι του δήμου υπό την επίβλεψη αστυνομίας να μαζέψουν όλα τα κέρματα και να τα παραδώσουν στον δήμο της Ρώμης.

Κολοσσαίο

Το Κολοσσαίο είναι ένα ακόμη πολύ γνωστό αξιοθέατο της Ρώμης. Αρχικά ήταν γνωστό ως Αμφιθέατρο του Φλαβιανού. Εκεί διοργανωνόταν αγώνες από αυτοκράτορες οι οποίοι είχαν ελεύθερη είσοδο προς το κοινό. Οι αγώνες αυτοί ξεκινούσαν με κωμικές πράξεις και άγρια ζώα και στη συνέχεια γινόταν μονομαχίες μεταξύ ζώων και μονομάχων ή μεταξύ μονομάχων οι οποίοι ήταν αιχμάλωτοι πολέμου ή δούλοι. Ακόμη, εκεί γινόταν και μαρτύρια Χριστιανών γι’αυτό και ο Πάπας το επισκέπτεται κάθε Μεγάλη Παρασκευή εις μνήμην όλων αυτών των Χριστιανών Μαρτύρων. Λόγω του γιγαντιαίου μεγέθους του το κτίριο αυτό πήρε τη συγκεκριμένη ονομασία. Έχει ύψος πάνω από 48 μέτρα, 80 εισόδους και μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 55.000 θεατές.

Ρωμαϊκή Αγορά

Πρόκειται για μια πλατεία γεμάτη με κτίσματα διαφορετικής αρχιτεκτονικής (εκκλησίες, ναούς, αγάλματα, μνημεία, αψίδες κλπ.), ερείπια σήμερα, τα οποία αποτελούσαν μια ολοκληρωμένη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Για καιρό πολλά από τα έργα της ήταν θαμμένα κάτω από χαλάσματα μέχρι την επιστροφή του Πάπα Ουρβανού Ε΄ το 1367 που αύξησε και πάλι το ενδιαφέρον για αυτά και ξεκίνησαν έργα και ανασκαφές όλους τους επόμενους αιώνες για να δημιουργηθεί ο χώρος που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Στο παρελθόν εκεί είχαν λάβει μέρος θριαμβικές παρελάσεις, εκλογές, δημόσιες ομιλίες, δίκες, αγώνες μονομάχων, εμπόριο και πολλά άλλα. Σήμερα μπορούμε να βρούμε μια μοναδική συλλογή με ό,τι έχει απομείνει από όλα τα έργα που κατασκευάζονταν ανά τους αιώνες.

Μουσεία Βατικανού

Πλήθος από μουσεία στο Βατικανό και το καθένα έχει και κάτι διαφορετικό να σου μάθει. Θα σε εντυπωσιάσουν σίγουρα οι τοιχογραφίες, τα έργα τέχνης και οι ελικοειδείς σκάλες στο εσωτερικό των Μουσείων. Τα μουσεία που θα βρεις είναι η η Βατικανή Πινακοθήκη, η συλλογή μοντέρνας θρησκευτικής τέχνης, το μουσείο Πίου και Κλήμη, το ιεραποστολικό-εθνολογικό μουσείο, το γρηγοριανό αιγυπτιακό μουσείο, το γρηγοριανό ετρουσκικό μουσείο, το χριστιανικό μουσείο του Πίου, το γρηγοριανό μουσείο κοσμικής τέχνης, το περίπτερο των αμαξών, το φιλοτελικό και νομισματικό μουσείο, τα μουσεία της αποστολικής βατικανής βιβλιοθήκης και το μουσείο Κιαραμόντι. Στο σύνολο 12. Αξίζουν όλα μια επίσκεψή σου!

Κάστρο του Αγίου Αγγέλου

Γνωστό σε πολλούς λανθασμένα και ως «Κάστρο των Αγγέλων». Βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη και λίγα βήματα μακριά από το Βατικανό με το οποίο το ενώνει μυστικός διάδρομος, ο Pasetto di Borgo, κλειστός προς το κοινό. Οι κατασκευές του ολοκληρώθηκαν το 139 μ.Χ. υπό την κυριαρχία του αυτοκράτορα Αδριανού και από τότε έχει αλλάξει πολλές ιδιότητες. Έχει αποτελέσει μαυσωλείο, μέρος του τείχους της πόλης, φρούριο, παπική κατοικία, στρατώνα και στρατιωτική φυλακή και σήμερα αποτελεί εθνικό μουσείο. Η γέφυρα μπροστά από το κάστρο με τα αγάλματά της είναι ιδανικό σημείο για πολλές φωτογραφίες. Μαζί με πολλά άλλα αξιοθέατα κάθε 1η Κυριακή του μήνα έχει δωρεάν είσοδο. Ευκαιρία!