Πράγα: Τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε!


Loading...

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος της χώρας στον ποταμό Μολδάβα και ανακαλύφθηκε κατά την Γοτθική περίοδο. Αποτελεί ένα πολιτισμικό και ιστορικό κέντρο της χώρας, καθώς είναι μια πόλη γραφική, μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής που θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Θα βρείτε πολλά σημαντικά αξιοθέατα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και για αυτό το λόγο παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποια από τα αξιοθέατα, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε, όταν βρεθείτε στην αριστοκρατική αυτή πόλη..

Katedrála sv. Víta | Saint Vitus' Cathedral

Ο Καθεδρικός του Saint Vitus' είναι ένα τέλειο παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο σημαντική εκκλησία της Τσεχίας. Ο καθεδρικός βρίσκεται μέσα στο κάστρο της πόλης και εκεί υπάρχουν οι τάφοι πολλών βασιλιάδων της Βοημίας και Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Από το 1997 ο καθεδρικός αφιερώθηκε στο Άγιο Vitus.

Karlův most | Charles Bridge

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μια πολύ φημισμένη και ιστορική γέφυρα της πόλης, η οποία διασχίζει τον ποταμό Μολδάβα. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1357 από το Βασιλιά Κάρολο τον τέταρτο και τελείωσε στις αρχές του 15ου αιώνα. Η γέφυρα αντικατέστησε την παλιά Εβραϊκή γέφυρα, η οποία είχε καταστραφεί από την πλημμύρα το 1342.

Pražský Orloj | Astronomical Clock

Το αστρονομικό ρολόι της Πράγας, είναι ένα μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι που δημιουργήθηκε το 1410. Το ρολόι αυτό αποτελεί το τρίτο παλαιότερο αστρονομικό ρολόι του κόσμου και επιπλέον είναι το παλαιότερο του είδους σε λειτουργία.

Prašná brána | The Powder Tower

Ο πύργος αυτός είναι μία από τις αυθεντικές 13 πύλες στην Παλιά Πόλη της Πράγας και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1475. Ο πύργος δημιουργήθηκε για διακοσμητικούς σκοπούς και όχι ως μέσο άμυνας. Η πύλη χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη πυριτίου, και για αυτό το λόγο ονομάστηκε "The Powder Tower".

Pražské Jezulátko | The Infant Jesus of Prague

Το άγαλμα του μωρού Χριστού της Πράγας, είναι ένα κέρινο και ξύλινο άγαλμα του μικρού Χριστού και βρίσκεται στην εκκλησία "Carmelite". Αποτελεί πόλο έλξης πολλών πιστών, που πάνε στην εκκλησία για να προσευχηθούν.