Σποράδες: Με μια ματιά…


Loading...

Ένα σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου έχει κλέψει τις καρδιές όλων. Οι Σποράδες αποτελούνται κατά βάση από 6 νησιά: τη Σκύρο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο και τα δύο πολύ μικρά νησιά Περιστέρα και Κυρά Παναγιά. Υπάρχουν κι άλλα νησάκια μικρότερα τα περισσότερα από τα οποία είναι ακατοίκητα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νησιών είναι οι υπέροχες παραλίες και η πλούσια βλάστηση.

Σκύρος

Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Σποράδων. Θεωρείται ο ιδανικός προορισμός για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης με υπέροχες παραλίες και καταπράσινο τοπίο. Τα γραφικά καλντερίμια, το αρχαίο κάστρο και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νησιού προσδίδουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Φημίζεται επίσης για τα μικρά σκυριανά άλογα, τα μάρμαρα, τη λαϊκή της τέχνη, τη χειροτεχνία, τη ξυλογλυπτική και την υφαντουργία της. Οι παραλίες του Πεύκου, του Αγίου Φωκά, της Καλαμίτσας και της Ατσίτσας θεωρούνται κατά πολλούς οι καλύτερες.

Σκόπελος

Ένα υπέροχο νησί στις αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου υπόσχεται αξέχαστες διακοπές καθώς τα πυκνά δάση και το γαλάζιο της θάλασσας είναι τα χρώματα που κυριαρχούν. Xρυσαφένιες αμμουδιές και λεπτό χαλίκι θα βρείτε σε παραλίες όπως η Στάφυλος, η Καστάνη, η Μηλιά και ο Πάνορμος και εννοείται ότι η διασκέδαση δεν λείπει από το νησί της Σκοπέλου με μαγαζιά για κάθε γούστο.

Αλόννησος

Ένα ακόμα πράσινο νησί των Σποράδων είναι η Αλόννησος, η οποία χαρίζει απλόχερα στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα πανέμορφο τοπίο. Ιδανικό για φυσιολάτρεις αφού υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, όπως είναι η πεζοπορία και οι καταδύσεις, με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Παραλίες όπως ο Άγιος Δημήτριος, ο Λεφτός Γιαλός, το Κοκκινόκαστρο και η Χρυσή Μηλιά θεωρούνται οι καλύτερες.

Σκιάθος

Last but not least... η Σκιάθος. Ένα όνομα, μια ιστορία. Κοσμική, ονειρική και ιδανική σε σαγηνεύει με την ομορφιά της και πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας αξέχαστης εμπειρίας. Λευκόχρυση άμμος και κρυστάλλινα καθαρά νερά χαρακτηρίζουν τις παραλίες με αποτέλεσμα μερικές από αυτές να είναι οι καλύτερες της Ελλάδας. Η παραλία Λαλάρια, οι Κουκουναριές, η Μπανάνα και η παραλία Ξάνεμος είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Όσο για τη διασκέδαση;; Ξέφρενοι ρυθμοί, πολύς χορός και αμέτρητα στέκια.