Αυτά τα μέρη θα σας πληρώσουν για να ζήσετε εκεί!


Loading...

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως αναζητούν συνεχώς νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς προκειμένου να διευρύνουν το φάσμα των εμπειριών που έχουν αποκτήσει. Βασισμένες σε αυτήν ακριβώς την λογική πολλές χώρες έχουν δημιουργήσει διάφορα προγράμματα οικονομική ενίσχυσης, με σκοπό να προσελκύσουν τους τουρίστες οι οποίοι τις επισκέπτονται ώστε να μετοικίσουν μόνιμα. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις 5 χώρες οι οποίες προσφέρουν τα ελκυστικότερα οικονομικά πακέτα.

Καταρράκτες του Νιαγάρα, Η.Π.Α.

Λόγω του τεράστιου αριθμού επισκεπτών οι οποίοι επιλέγουν να δουν από κοντά το διάσημο καταρράκτη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει από το μηδέν μια ολόκληρη τουριστική πόλη στην ευρύτερη περιοχή. Η τεράστια τουριστική ζήτηση του συγκεκριμένου προορισμού έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη ζήτηση για εργατικό προσωπικό. Ως εκ τούτου, η Αμερικανική κυβέρνηση προσφέρει ένα δελεαστικό πακέτο οικονομικής ενίσχυσης της τάξεως των 7.000$, καθώς και τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των φοιτητικών δανείων σε όποιον αποφασίσει να μετοικίσει και να μείνει μόνιμα στην περιοχή.

Πόνγκα, Ισπανία

Η Πόνγκα αποτελεί ένα άκρως γραφικό χωριό κρυμμένο στην βόρεια πλευρά της Ισπανίας ακριβώς μέσα στον τοπικό εθνικό δρυμό. Παρότι το συγκεκριμένο χωριό είναι εξαιρετικά όμορφο, το μεγάλο ποσοστό αστυφιλίας που διαθέτει η χώρα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή ερήμωση του χωρίου. Γι' αυτόν το λόγο, η εγχώρια κυβέρνηση έχει θεσπίσει μια χρηματική ενίσχυση της τάξεως των 3.200$ δε όλα τα ζευγάρια τα οποία θα αποφασίσουν να ζήσουν στον συγκεκριμένο προορισμό μέσα στη φύση.

Ντιτρόιτ, ΗΠΑ.

Το Ντιτρόιτ είναι ίσως η μεγαλύτερη βιομηχανική πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων εργάζεται στις τοπικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις μετατρέποντας έτσι τη συγκεκριμένη πόλη, στην πόλη με το μικρότερο δείκτη ανεργίας σε ολόκληρη την Αμερική. Η τοπική γερουσία με σκοπό να πάει την οικονομία της πόλης ένα βήμα παραπέρα, έχει θεσπίσει μια οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 2.500% σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει στη συγκεκριμένη περιοχή με σκοπό είτε να εργαστεί σε μια από τις βιομηχανίες είτε για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

Αλάσκα, ΗΠΑ.

Η μυστηριώδης Αλάσκα, αποτελεί Αμερικανική Πολιτεία από το 1959, μετά την πώληση της εν λόγω περιοχής από τον Τσάρο Αλέξανδρο Β . Παρότι η πόλη προσφέρει διάφορες θέσεις εργασίας, το βαρύ κλίμα και η απόσταση της από την υπόλοιπη χώρα αποτελούν τους κύριους λόγους για τους οποίους ο πληθυσμιακός αριθμός της πόλης παραμένει εξαιρετικά μικρός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη έλλειψη σε εργατικό δυναμικό. Για την καταπολέμηση του προβλήματος η τοπική γερουσία σε συνδυασμό με το ίδρυμα Permanent Fund Dividend προσφέρει ένα πακέτο ετήσιας δωρεάν διαμονής σε όλους όσους αποφασίσουν να μετοικίσουν στην συγκεκριμένη περιοχή και να εργαστούν στις τοπικές επιχειρήσεις.

Χιλή

Η Χιλή αποτελεί τον παράδεισο για οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την προσωπική του επιχείρηση. Η κυβέρνηση της χώρας, μέσα από ένα άκρως ελκυστικό πρόγραμμα ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας προσφέρει το ποσό των 50.000$ σε οποιονδήποτε αποφασίσει να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας. Άξιο αναφοράς είναι ότι εκτός από το άκρως ελκυστικό οικονομικό πακέτο η κυβέρνηση προσφέρει και μια ετήσια συνεργασία του κράτους με την επιχείρηση ώστε να την βοηθήσει στην ανάπτυξή της.