(1 βαθμολογίες, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Όλα ξεκίνησαν το 1972 , από τους ABBA ( Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus) και κατέληξαν στη δημιουργία μιας ταινίας -με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους-, η οποία έμελλε να μας καταπλήξει από τα υπέροχα τοπία της, τα καταγάλανα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της. Μα, για να τα απολαύσει κάποιος αυτά δεν χρειάζεται να πάει μακριά. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εισιτήριο για..... τη Σκόπελο.

Παραλία Καστάνη

Η παραλία Καστάνη απέχει 21 χιλιόμετρα από τη χώρα της Σκοπέλου και είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς. Αποτελεί ένα από τα στολίδια του νησιού, διαθέτει καταγάλανα νερά και αρκετά πεύκα που φτάνουν έως την παραλία. Σε αυτή την παραλία η Τάνια, Christine Baranski, τραγουδά το "Does your mother know", ο Σκάι και η Σόφι ερμηνεύουν στο ακριανό μέρος της παραλίας το " Lay all your love on me" και η Ντόνα αποχαιρετά την κόρη της καθώς φεύγει από το νησί. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας είχε στηθεί μια προβλήτα στην παραλία η οποία αφαιρέθηκε μετά την ολοκλήρωση της ταινίας. Σήμερα η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει όλες τις ανέσεις, όπως μεγάλο πάρκινγκ, ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bars!

Αη Γιάννης, Καστρί

Το εκκλησάκι του Αη Γιάννη βρίσκεται λίγο πριν τη Γλώσσα. Είναι προσβάσιμο οδικώς, είτε με αμάξι, είτε με λεωφορειάκια που ξεκινούν από τη χώρα της Σκοπέλου και κάνουν ξενάγηση. Ο δρόμος κάπως στενός μέχρι που να φτάσετε και διαθέτει αρκετές στροφές, αλλά η τοποθεσία και η θέα θα σας ανταμείψουν. Το εκκλησάκι είναι χτισμένο πάνω σε έναν ψηλό βράχο και βρέχεται γύρω γύρω από θάλασσα. Υπάρχει ένα δρομάκι το οποίο οδηγεί σε 100 περίπου σκαλιά, σκαλισμένα πάνω στο βράχο που φτάνουν μέχρι την κορυφή. Η θέα από την κορυφή του βράχου τη στιγμή που αρχίζει και δύει ο ήλιος είναι πραγματικά μαγευτική. Για όποιον έχει δει την ταινία εδώ είναι το μέρος που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί ο γάμος , άλλα και το μέρος όπου η Meryl Streep ερμήνευσε το τραγούδι "the winner takes it all" έχοντας ως φόντο τα καταγάλανα νερά της παραλίας. Η συγκεκριμένη τοποθεσία ενδείκνυται και για τους λάτρεις της φωτογραφίας καθώς διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα σημεία που σίγουρα θα ήθελαν να απαθανατήσουν.

Τα τρία δέντρα, Αμάραντος

Γνώριμο σημείο για όσους έχουν δει την ταινία. Είναι η πέτρινη είσοδος που οδηγεί στη Villa Donna. Βρίσκεται νότια του Αγνώντα και μπορεί να φτάσει κανείς εκεί μέσω ενός χωμάτινου δρόμου. Βρίσκεται επίσης σε ένα μικρό ύψωμα και μετά την πύλη διαθέτει κάποια σκαλιά, τα οποία όμως δεν οδηγούν στη Villa Donna, καθώς είχε κατασκευαστεί μόνο για τις ανάγκες της ταινίας και γυρίστηκε μέσα σε στούντιο. Όποιος φτάσει εκεί θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την υπέροχη θέα του νησιού και τη γαλανή του θάλασσα. Για τους λάτρεις της ταινίας είναι και μια ευκαιρία να δούνε το μέρος που γυρίστηκε η αγαπημένη τους ταινία και να βαδίσουν στο χώμα που πάτησαν οι αγαπημένοι τους ηθοποιοί.