Οι τοπ προορισμοί για να φας σοκολάτα!


Loading...

Με τον όρο σοκολάτα περιγράφεται μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό το κακάο, που προέρχεται από το κακαόδεντρο. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά, μπισκότα και άλλα που περιέχουν ζάχαρη. Σοκολάτα βέβαια είναι και το ζεστό ρόφημα, το οποίο έχει ως βάση τη σοκολάτα. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και παράλληλα ενισχύει τη μνήμη για αυτό τον λόγο οι ψυχολόγοι την προτείνουν σε μαθητές, όταν είναι σε περίοδο εξετάσεων. Φυσικά, κάποιοι προορισμοί ξεχωρίζουν και σε αυτούς μπορείτε να απολαύσετε την καλύτερη σοκολάτα.

Bournville, Birmingham, Αγγλία

Δεν είναι ακριβώς σαν το Εργοστάσιο της Σοκολάτας του Willie Wonka στη γνωστή ταινία, ωστόσο το Cadbury World στο Birmingham καλύπτει και με το παραπάνω την ανάγκη να «ζαχαρώσουμε» πάνω από τεράστιες δεξαμενές υγρής καφέ απόλαυσης και να δούμε τις «γυμνές» πλάκες σοκολάτας να σφυρίζουν στις μηχανές συσκευασίας. Ακολουθήστε την ξενάγηση, γευτείτε ό,τι σας προσφερθεί και απολαύστε το μεγαλύτερο μαγαζί της Cadbury στον κόσμο.

Ελβετία

Αυτό το μικρό έθνος έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση σοκολάτας στον κόσμο και φιλοξενεί ορισμένους από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της παγκοσμίως: οι Lindt, Nestlé, Suchard και Toblerone έχουν την έδρα τους στην Ελβετία. Για εργοστασιακές περιπέτειες επισκεφθείτε την Nestlé-Calliers κοντά στη Gruyères (φυσικά και δίνονται δωρεάν δείγματα προς βρώση), ενώ για χειροποίητες πραλίνες και κορυφαίες τρούφες δοκιμάστε ένα από τα καταστήματα της Sprüngli.

Παρίσι, Γαλλία

Σοκο-εξαρτημένοι, βρήκατε τον παράδεισό σας! Δε μιλάμε απλά, για τα πρώτης ποιότητας καλούδια (μια επίσκεψη σε ένα από τα Maison du Chocolat του Robert Linxe θα κάνει απλώς τη σιελόρροιά σας να μην συγκρατείται). Σταματήστε για λίγο σε μια σοκο-καφετέρια για το καλό και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στη Μαγειρική Σχολή του Lenôtre για ένα μικρό μάθημα κακαομαγειρικής. Τέλος, αν έχετε μοιράσει το χρόνο σας σωστά, δοκιμάστε τα δείγματα σε επιδείξεις σοκολάτας και σοκο-γλυπτικής στο φεστιβάλ του Salon du Chocolat.

Βενεζουέλα

Οι φανατικοί της σοκολάτας γνωρίζουν καλά ότι η πιο σπάνια αλλά και καλύτερη ποικιλία κακάο είναι το criollo – οι σνομπ της σοκολάτας περιγράφουν παθιασμένα την παρατεταμένη γεύση που αφήνει σαν ένα μείγμα βανίλιας, καραμέλας και καρυδιών. Η Βενεζουέλα -και ειδικά η Χερσόνησος του Παρία, γνωστή και ως "Ακτή της Σοκολάτας"- είναι η πατρώα γη περιζήτητων criollos, chuao και porcelana. Οι καλύτερες ποικιλίες είναι αποτέλεσμα δουλειάς σε μικρές οικογενειακές φάρμες, σαν την Hacienda Bukare, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε (όπου μπορείτε φυσικά, να δοκιμάσετε και δείγματα).

Τορίνο, Ιταλία

Από την εποχή που ο Δούκας Filiberto εισήγαγε το αζτέκικο ποτό που ανακάλυψε στις κατακτητικές του περιπλανήσεις του 16ου αιώνα, η συγκεκριμένη πόλη έχει τρέλα με οιοιδήποτε έχει να κάνει με το κακάο. Τα μαγαζιά για σοκολάτα είναι πάμπολλα (και κορυφαία) στις μεγάλες λεωφόρους και πλατείες. Κάντε μια επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο του Guido Gobino (Οδός Cagliari, 15b) για μια πραγματική γεύση από Τορίνο – είναι ο "άρχοντας της gianduja", ενός συνδυασμού σοκολάτας και φουντουκιού που είναι το μαγειρικό σύμβολο της πόλης. Το σοκολατο-φεστιβάλ μαμούθ τριών εβδομάδων στην πόλη, ονόματι CioccolaTò, λαμβάνει χώρα κάθε Μάρτιο.