Τα γραφικότερα χωριά στα Ζαγοροχώρια!


Loading...

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί, που έχουν επισκεφτεί τα Ζαγοροχώρια, κι αυτοί, που πρόκειται να τα επισκεφτούν! Τα Ζαγοροχώρια αποτελούνται από 46 πέτρινα γραφικά χωριά, όλα χτισμένα σε παραδοσιακό στυλ. Θεωρείται από τους ιδανικότερους προορισμούς, για όσους επιθυμούν λίγες ημέρες ξεκούρασης, αλλά και για όσους είναι λάτρεις των extreme sports. Σας παρουσιάζουμε τα ομορφότερα χωριουδάκια και σας προτείνουμε να τα επισκεφθείτε κι εσείς.

Πάπιγκο

Τα γειτονικά Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο είναι τα πιο γνωστά χωριά του Ζαγορίου. Και τα δύο αποτελούνται από εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια, λιθόχτιστα καλντερίμια και πέτρινες βρύσες. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο πανέμορφα χωριουδάκια θα συναντήσετε τις κολυμπήθρες. Οι κολυμπήθρες είναι ένα μπάνιο φαινόμενο, καθώς στενεύει το ρέμα και το μετατρέπει σε μικρό φαράγγι, δημιουργώντας με το νερό μικρές φυσικές πισίνες.

Κήποι

Οι Κήποι ή αλλιώς "το χωριό των γεφυριών" βρίσκονται σε υψόμετρο 750μ. Το γραφικό αυτό χωριό αποτελείται από πέτρινα αρχοντικά, πετρόχτιστα σοκάκια και γραφικές πλατείες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα 4 τοξικά ηπειρώτικα γεφύρια, οι νερόμυλοι και οι πηγές με τα κρυστάλλινα νερά. Μπορεί να μην έχει πολλά να κάνετε στο χωριό, αλλά σίγουρα οι ομορφιές της φύσης θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους.

Άνω Πεδινά

Τα Άνω Πεδινά σφύζουν από ζωή όλο το χρόνο, σε αντίθεση με τα Κάτω Πεδινά. Θα συναντήσετε παραδοσιακά αρχοντικά με άσπρη πέτρα και θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια ανάμεσα στις αγριοκερασιές και τις καρυδιές.

Αρίστη

Η Αρίστη είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα χωριά του Ζαγορίου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 650μ. σε μια καταπράσινη πλαγιά. Θα απολαύσετε τα κλασικά σπίτια, τα οποία είναι χτισμένα ανάμεσα στα δέντρα και θα περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια, τα οποία οδηγούν στην πλατεία του χωριού, όπου θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια.

Βίτσα

Η Βίτσα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα καταπράσινο τοπίο και χωρίζεται σε άνω Βίτσα και κάτω Βίτσα. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός και βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου και στην αρχή της περίφημης χαράδρας του Βίκου. Όλο το χωριό είναι χτισμένο με παραδοσιακή πέτρα. Το χαρακτηριστικό όμως του χωριού είναι η βαθιά θρησκευτικότητά του, καθώς διαθέτει πολλές εκκλησίες, μοναστήρια και παρεκκλήσια.