Άμστερνταμ: κήποι Keukenhof Gardens της Ολλανδίας!


Loading...

Οι κήποι Κέουκενχοφ (στα ολλανδικά είναι Λαχανόκηποι), ονομάζονται επίσης και Κήποι της Ευρώπης και είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι κήποι του κόσμου. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίγειο παράδεισο, καθώς βρίσκεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους κήπους του κόσμου όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως. Βρίσκονται στο Lisse, ανάμεσα από το Άμστερνταμ και την Χάγη και περιλαμβάνουν περίπου 7 εκατομμύρια λουλούδια σε μια τεράστια έκταση 32 εκταρίων. Οι κήποι Κέουκενχοφ άνοιξαν το 1949 και κατάφεραν να γίνουν μεγάλο και σημαντικό αξιοθέατο. Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι, επισκέπτονται τον κήπο όλο το χρόνο και θαυμάζουν τους εκατομμύρια ανθισμένους ναρκίσσους, υακίνθους, καθώς και τις τουλίπες του. Φυσικά ο πρωταγωνιστής του πάρκου είναι η τουλίπα, όμως εδώ θα βρείτε κι άλλα πανέμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια. Ο κήπος είναι ανοιχτός για το κοινό από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Μαΐου. Το πάρκο περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδα κήπων συνδυαστικά, όπως το αγγλικό, το γαλλικό, το ιαπωνικό και άλλα. Κάθε χρόνο 40 κηπουροί φυτεύουν σε συγκεκριμένα σημεία του κήπου τους βολβούς, οι οποίο φυτρώνουν, αναπτύσσονται και κόβονται, για να συνεχιστεί ο ίδιος κύκλος την επόμενη χρονιά. Κάθε χρόνο φυτεύονται διαφορετικά λουλούδια, σε διαφορετικά χρώματα και σχηματισμούς, έτσι ώστε το πάρκο κάθε φορά να ανανεώνεται και να προσφέρει καινοτόμες και πρωτότυπες εικόνες στους επισκέπτες. Τα λουλούδια επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν λουλούδια πλήρως ανθισμένα σε σταθερή βάση.

Κάστρο Κέουκενχοφ

Με την ευκαιρία, επισκεφθείτε το κάστρο του Κέουκενχοφ κι επιχειρήστε να κάνετε βαρκάδα στα κανάλια του πάρκου. Καθώς μπαίνετε στον κήπο, μπορείτε να πάρετε κι ένα χάρτη, στον οποίο αναγράφονται τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει να δείτε.

Madame Gateaux

Μετά από μία μεγάλη και γεμάτη ημέρα στους κήπους Κέουκενχοφ, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Madame Gateaux, το οποίο βρίσκεται στο κάστρο του Κέουκενχοφ και μπορείτε να απολαύσετε ένα ρόφημα της αρεσκείας σας με την παρέα σας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους Ολλανδούς και δοκιμάζουν όλοι οι επισκέπτες, είναι το λεγόμενο: ΄΄afternοon tea΄΄, το οποίο σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία, αλλά και σε όλα σχεδόν τα καφέ των μουσείων της χώρας. Γενικά το να κάθεσαι με την παρέα σου, να απολαμβάνεις γευστικά ροφήματα και να έχεις μπροστά σου όλη αυτή την καταπράσινη θέα, σίγουρα είναι ο καλύτερος συνδυασμός που μπορείς να πετύχεις σε μία βόλτα σου.