Στην επιστροφή σου από Κωνσταντινούπολη τι πρέπει να έχεις αγοράσει;


Loading...

Η Κωνσταντινούπολη μπορεί να είναι μόνο μία πόλη, αλλά έχει πολλά πρόσωπα, είναι παραδοσιακή, αλλά ταυτόχρονα τόσο μοντέρνα και κυρίως ιστορική. Συνδυάζει τόσα πολλά στοιχεία ευρωπαϊκά και ασιατικά μαζί, όπου αυτό την κάνει μία και μοναδική και ιδιαίτερα γοητευτική. Γι’ αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται πάντα στις πρώτες επιλογές διακοπών των ταξιδιωτών οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ας υποθέσουμε πως έχουμε προγραμματίσει μία εκδρομή στη “βασιλεύουσα”, εκτός το ότι έχουμε πολλά αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος να δούμε, πρέπει να μην παραλείψουμε να κάνουμε και κάποιες αγορές. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε για τη φανταστική αγορά αυτής της μαγικής πόλης και τη μεγάλη ποικιλία που διαθέτει. Εμείς λοιπόν σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε κάποια παζάρια που πρέπει σίγουρα να φροντίσετε να επισκεφτείτε κατά την άφιξη σας στην Πόλη, για να επιστρέψετε με τα κατάλληλα ψώνια.

Kapali Carsi

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παζάρι της Πόλης, καθώς και τη διασημότερη σκεπαστή αγορά στον κόσμο. Έχει στη διάθεση του χιλιάδες μαγαζάκια τα οποία προσφέρουν εκατομμύρια εμπορεύματα, που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Μπορείτε να βρείτε από κοσμήματα και απομιμήσεις ρούχων επώνυμων οίκων, μέχρι και παραδοσιακά χαλιά, σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Φροντίστε να διαθέσετε δύο ημέρες στο συγκεκριμένο παζάρι, καθώς είναι απίθανο να το γυρίσετε μέσα σε λίγες ώρες μιας ημέρας.

Misir Carsisi

Είναι η πιο δημοφιλής αγορά μπαχαρικών. Σε αυτόν τον πάγκο, μπορείτε να μάθετε και να βρείτε τα πάντα γύρω από τα μυστικά της τουρκικής γαστρονομίας και κουζίνας. Διατίθεται μεγάλη ποικιλία ανάμεσα σε μπαχαρικά, βότανα, τσάι, καφέδες, ξηρούς καρπούς, λουκούμια, καθώς και διάφορα αιθέρια έλαια. Μετά τη μεγάλη και μυρωδάτη βόλτα σας, μπορείτε φυσικά να απολαύσετε κι ένα καφέ, σε κάποιο από τα παραδοσιακά καφενεία που βρίσκονται μέσα στην αγορά.

Arasta Bazaar

Είναι μία αρκετά μικρή αγορά η οποία βρίσκεται πίσω από το Μπλε Τζαμί. Αν και μικρή, έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε κοσμήματα, ρούχα και γενικότερα υφάσματα, κεραμικά και στολίδια, ακόμη και μπαχαρικά.

Sahaflar Carsisi

Αν βρεθείτε ποτέ μέσα στην πλατεία Beyazit, φροντίστε να εξερευνήσετε τη συγκεκριμένη αγορά. Παλαιότερα είχε αποτελέσει σημείο συνάντησης για πολλούς ποιητές και συγγραφείς, επομένως όπως καταλαβαίνετε, στη συγκεκριμένη αγορά, θα βρείτε πολλά βιβλία και μυθιστορήματα, υλικά καλλιγραφίας, καθώς και διάφορες ξενόγλωσσες εκδόσεις, ή τουριστικούς οδηγούς.

Inebolu

Παζάρι με βιολογικά προϊόντα, όπου σας προσφέρει μοναδικές αυθεντικές γεύσεις αλά Κωνσταντινούπολη. Αμέτρητα βιολογικά προϊόντα, όπως είναι διάφορα βότανα, ελιές, ξηροί καρποί, καρβέλια, ακόμη και πολύχρωμα λουλούδια θα σας ωθήσουν στο να κάνετε ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ανατολής.