Σόφια: Πρωινή βολτούλα στο κέντρο της πόλης!


Loading...

Η Σόφια είναι μία ιδιαίτερη πόλη που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον προς τους επισκέπτες και το καλύτερο είναι πως θεωρείται προσβάσιμη, καθώς βρίσκεται αρκετά κοντά μας.Η Βουλγαρία έχει και την ήσυχη πλευρά της, η οποία παρουσιάζει μια μοντέρνα και νεανική πόλη, που έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Εμπορικά κέντρα, αρκετό πράσινο όπου κι αν κοιτάξεις, καταπράσινοι κήποι και πάρκα παντού που δίνουν ζωή. Η Σόφια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη πόλη, τα έχει όλα…..Καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και clubs, αλλά και πολλά σημεία ενδιαφέροντος (μουσεία, αξιοθέατα, γκαλερί). Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Μέχρι να φτάσουμε στο βράδυ, έχουμε ένα πρωινό για να ξεκινήσουμε ευχάριστα και δυναμικά την ημέρα μας. Πιείτε τον καφέ σας, φάτε το πρωινό σας και ξεκινήστε. Για να δούμε λοιπόν, τι μπορεί να περιλαμβάνει μία πρωινή μας βολτούλα στο κέντρο της Σόφιας.

Alexander Nievsky

Για όποιον σκοπεύει να επισκεφτεί τη Σόφια της Βουλγαρίας, το σημαντικότερο μνημείο που πρέπει να δώσει πρώτη προτεραιότητα και να επισκεφτεί, είναι ο Καθεδρικός Ναός Alexander Nevsky. Πρόκειται για το πιο σημαντικό μνημείο, αλλά και χαρακτηριστικό σύμβολο της Σόφιας, ένα ναό, όπου έχει κτιστεί σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του βουλγαρικού λαού. Τρεις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν, είναι: εντυπωσιακός, μεγαλοπρεπής και αρκετά επιβλητικός. Αξίζει να μπεις μέσα να τον δεις κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως δε διαθέτει κάποιο κάθισμα στον εσωτερικό του χώρο, καθώς όταν κατασκευαζόταν ο χώρος αυτός, όσον αφορά τα καθίσματα, θεωρήθηκε ασέβεια και αγένεια να γίνεται η λειτουργία και να κάθεται κάποιος, αντί να στέκεται όρθιος.

Εθνικό θέατρο Ivan Vazov

Πρόκειται για το πιο παλιό και σημαντικό θέατρο της Βουλγαρίας, συγκεκριμένα της πρωτεύουσας της, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αυτό που θα σας τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή είναι η πρόσοψη του κτιρίου, η οποία απεικονίζει την εμπρόσθια όψη του χαρτονομίσματος των 50 λέβα.

Εθνική Όπερα & Μπαλέτο

Τόσο η όπερα όσο και το μπαλέτο, αποτελούν για ολόκληρη τη Βουλγαρία, το πιο μεγάλο και σπουδαίο πολιτιστικό θεσμό της χώρας. Πολλοί διάσημοι μουσικοί έχουν ξεκινήσει σε αυτό την καριέρα τους και κατάφεραν να αναγνωριστούν διεθνώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας εντυπωσιάσει.

Εμπορικός δρόμος Vitoshka

Και μετά από μία τόσο μεγάλη ξενάγηση, ήρθε η ώρα για ξεκούραση και χαλάρωση. Στο συγκεκριμένο εμπορικό δρόμο, μπορείτε να βρείτε ότι ζητάτε και να ανακαλύψετε κάθε ανάγκη σας. Καφετέριες για να απολαύσετε γευστικά ροφήματα και σνακ με την παρέα σας, εστιατόρια, αλλά και αμέτρητα καταστήματα με τις πιο διάσημες μάρκες: Versace, Marella, D&G, Lacoste και άλλες πολλές, σας περιμένουν για μοναδικά ψώνια.