Άμστερνταμ: Το πρώτο αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο ταξίδι μας!


Loading...

Ψάχναμε για εκδρομή που θα μας έμενε αξέχαστη! Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Άμστερνταμ και τελικά κάναμε την καλύτερη επιλογή. Μια πόλη που υπόσχεται πολλά και όχι αδίκως. Είναι τόσο γραφική που αναρωτιέσαι εάν βλέπεις καρτ ποστάλ ή εάν το ζεις στα αλήθεια. Συνδυάζει το έντονο nightlife της με την απίστευτη αρχιτεκτονική της και τα μοναδικά μουσεία της με τους χαλαρούς μποέμικους ρυθμούς της. Πολύχρωμες αγορές, κανάλια, ρομαντικά καφέ, όμορφα πάρκα και ποδήλατα παντού είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της πόλης. Παρακάτω είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί οπωσδήποτε φτάνοντας στο Άμστερνταμ, καθώς εμείς τα επισκεφθήκαμε σίγουρα σας τα προτείνουμε!

Vondelpark!

Εμείς είπαμε να αρχίσουμε την ημέρα μας λίγο πιο χαλαρά απολαμβάνοντας μια βόλτα στο μαγευτικό πάρκο Vondelpark. Το πάρκο αυτό είναι το μεγαλύτερο σε έκταση δημόσιο πάρκο με 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Οι λίμνες και τα γεφυράκια που βρίσκονται εκεί κάνουν το τοπίο όλο και καλύτερο. Νομίζαμε πως ήμασταν στο μέσο μια περιπέτειας δίχως τέλος και γινότανε όλο και πιο συναρπαστικό. Ζηλέψαμε τους πιο οργανωμένους από εμάς οι οποίοι απολάμβαναν το πρωινό τους κάνοντας πικ νικ σε αυτό το γραφικό και καταπράσινο πάρκο! Και σίγουρα θέλαμε κι άλλο για να το γυρίσουμε ολόκληρο αλλά η υπόλοιπη πόλη μας περίμενε!

Sandemans New Europe - Amsterdam!

Επόμενη εξόρμηση ήταν η ξενάγηση που είχαμε επιλέξει σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Εντυπωσιαστήκαμε με το γεγονός ότι στο δρόμο υπήρχαν λίγα αυτοκίνητα και όλοι κυκλοφορούσαν με ποδήλατο κάτι που σίγουρα δεν είναι καθόλου συνηθισμένο έως ανέφικτο στην χώρα μας. Ο συνοδός μας έκλεψε τις εντυπώσεις με την δουλειά του και το απίστευτο χιούμορ του. Η βόλτα στα κανάλια μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε όλη την πόλη παίρνοντας μια γεύση για το τι θα μπορούσαμε να δούμε και να επισκεφθούμε. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Το περιβόητο Σπίτι της Άννα Φρανκ!

Για την ιστορία αποφασίσαμε να πάμε στο Σπίτι της Άννα Φράνγκ, μια ιστορία που στο σχολείο δεν είχαν παραλείψει να μας διηγηθούν. Μια επιλογή που σίγουρα δεν μετανιώσαμε γιατί εκτός του ότι είδαμε όλα όσα είχαμε ακούσει μπορέσαμε να δούμε πως ζούσαν οι κάτοικοι της Ολλανδίας πριν από 70 χρόνια. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής εκείνης σε συνδυασμό με την περιήγηση στους χώρους του σπιτιού μας έκανε να ανατριχιάσουμε ολόκληρες. Η συγκίνηση δεν έλειψε καθώς οι συνθήκες που ήταν αναγκασμένοι να ζουν οι άνθρωποι τότε για να μην χάσουν την ζωή τους ήταν εξαθλιωμένες.

Wynand Fockink!

Και φυσικά από την εκδρομή μας δε θα μπορούσε να λείπει μια νυχτερινή εξόρμηση. Το Wynand Fockink bar είναι ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πρωτεύουσας και μείναμε εντυπωσιασμένες με τις απίθανες γεύσεις λικέρ που παρέχονται! Θα συνιστούσα να δοκιμάσετε το βατόμουρο! Το προσωπικό μας βοήθησε πολύ να επιλέξουμε τι θα δοκιμάσουμε. Από το μπαρ δεν λείπει και η προσφορά της παραδοσιακής μαύρης Ολλανδικής μπύρας καθώς επίσης και η ευκαιρία να δοκιμάσετε το Genever gin το οποίο παράγεται στην Ολλανδία και είναι λιγάκι πιο γλυκό με χαμηλότερο ποσοστό αλκόολ. Σίγουρα η καλύτερη εκδρομή που κάναμε ποτέ, ψάχνοντας ήδη εισιτήρια για να ξανά πάμε!