Αλήθεια, δεν την περίμενα τόσο όμορφη την Ικαρία…


Loading...

Η Ικαρία, είναι ένα από τα νησιά της Ελλάδας, που λίγοι γνωρίζουν. Όσοι όπως την έχουν επισκεφτεί, την έχουν ερωτευτεί. Μέχρι να πάω για διακοπές εκεί, δεν πίστευα αυτά που άκουγα. Μόλις έφτασα όμως, κατάλαβα πολλά. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και λόγω της τοποθεσίας της, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία, ο κόσμος δεν την προτιμάει. Δεν ξέρουν τι χάνουν όμως. Υπάρχουν τόσοι πολλοί κρυμμένοι θησαυροί, σε ένα όχι και τόσο μεγάλο νησί. Δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στις παραλίες. Όλο το νησί, περιτριγυρίζεται από καταγάλανα νερά, που μαγνητίζουν και καθηλώνουν. Είναι ένας προορισμός που αξίζει το κάθε λεπτό σας εκεί και σίγουρα, όσο και αν δεν το πιστεύετε, θα περάσετε καταπληκτικά. Δεν υπήρχα λόγια να περιγράψω τις εικόνες που έβλεπα μπροστά μου. Ένα νησί, γεμάτο μοναστήρια και αμέτρητες παραλίες. Η Ικαρία είναι ένα ήσυχο νησί, χωρίς ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή. Είναι όμως, η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στις διακοπές του και κατάλληλος προορισμός για οικογένειες. Αποτελεί ένα ιδανικό μέρος διακοπών για όλες τις ηλικίες, καθώς προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Θα σας αναφέρω μερικά από τα μυστικά του νησιού. Μερικά μέρη τα οποία με πλάνεψαν και δεν ήθελα να φύγω. Κάποια, θα πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Για να δούμε..

Παραλία Σεϋχέλλες

Όταν ακούτε Σεϋχέλλες, σίγουρα το μυαλό σας πάει σε κάτι εξωτικό. Λοιπό, αυτό το εξωτικό μέρος, βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Ικαρία. Για να φτάσετε εκεί, θα πρέπει να περπατήσετε ένα μικρό και λίγο δύσβατο μονοπάτι, αλλά να ξέρετε πως τα νερά της παραλίας θα σας αποζημιώσουν. Εμείς ακολουθήσαμε το παραπάνω μονοπάτι, την επισκεφθήκαμε και ζήσατε κάτι το μοναδικό...μόνο στην Ικαρία έχουμε δει τέτοια παραλία!

Παραλία Νας

Μια εξίσου ιδιαίτερη παραλία της Ικαρίας, είναι η παραλία Νας. Βρίσκεται στον κόλπο του Να, που όταν ακούσετε για αυτόν, θα σκεφτείτε πως πρόκειται για μια παραλία που δεν αξίζει να κολυμπήσετε στα νερά της. Όμως είναι κάτι τελείως αντίθετο. Τα νερά είναι μαγευτικά και αν και πρόκειται για μια μη οργανωμένη παραλία, θα ενθουσιαστείτε. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποια μικρά σνακ, μιας και δεν θα βρείτε σε πολύ κοντινή απόσταση κάποια ταβέρνα ή σουπερμάρκετ, για να προμηθευτείτε τρόφιμα. Το ίδιο κάναμε και εμείς. Προνοήσαμε και περάσαμε υπέροχα!

"Spilaio" Thermal Springs

Ένα πρωινό, το αφιερώσαμε στα λουτρά του νησιού. Ε, θα βρισκόμασταν στην Ικαρία και δεν θα επισκεπτόμασταν τα περιβόητα λουτρά της; Κάναμε χαμάμ, υδρομασάζ και σάουνα. Τι καλύτερο για να χαλαρώσουμε; Αυτό δεν είναι οι διακοπές άλλωστε; Χαλάρωση. Βρίσκεται στην περιοχή Θερμά και είναι το κατάλληλο μέρος για να ηρεμήσετε κι εσείς και να σας φύγει το άγχος της καθημερινότητας, όπως συνέβη και σε εμάς.

Μοναστήρι Θεοκτίστης

Ψάξαμε πολύ για να το βρούμε. Περιηγηθήκαμε πολύ αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Πρόκειται για ένα μοναστήρι διαφορετικό από τα άλλα. Δεν είναι μοναστήρι όπως το έχετε στο μυαλό σας. Ίσως να μην σας φανούν τόσο φιλικοί οι άνθρωποι που θα δείτε εκεί, αλλά αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι συνηθισμένοι σε τουρίστες. Εμείς πάντως τους δικαιολογήσαμε. Σε όλους μας χρειάζονται λίγες στιγμές γαλήνης και ανακούφισης και το μοναστήρι αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για αυτό...εμπειρίες ζωής πήραμε από την Ικαρία!!!