Απολαύστε το φαγητό σας στο Πόρτο


Loading...

Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Πόρτο, τότε θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες, λαχταριστές γεύσεις.

Η Πορτογαλία διαθέτει μια απολαυστική κουζίνα, που ίσως να μην είναι τόσο φημισμένη όσο άλλες μεσογειακές κουζίνες.

Τα πλούσια πιάτα της είναι χορταστικά και συνδυάζουν δροσερά λαχανικά με φρέσκα ψάρια ή με ζουμερό κρέας.

Έτσι, η ποικιλία της πορτογαλικής κουζίνας υπόσχεται να καλύψει όλα τα γούστα.

Ταυτόχρονα, πολλά από τα πιάτα της μπορεί να μην φαντάζουν τόσο ξένα, καθώς όλες οι μεσογειακές κουζίνες έχουν αρκετά κοινά στοιχεία.

Παρ' όλα αυτά, όσο θα είστε στο Πόρτο θα πρέπει σίγουρα να πάρετε μια γεύση από την κουζίνα της χώρας.

Παρακάτω θα βρείτε 3 πιάτα που πραγματικά ξεχωρίζουν!

Frango Piri Piri

Όλοι αγαπούν ένα καλοψημένο και ζουμερό κοτόπουλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Κοτόπουλο Piri Piri είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές της πορτογαλικής κουζίνας.

Το "μυστικό της επιτυχίας" βρίσκεται στο μείγμα των μπαχαρικών το οποίο αγκαλιάζει το κοτόπουλο πριν ψηθεί.

Πρόκειται για μια αρκετά πικάντικη συνταγή, γι' αυτό καλό θα ήταν να προσέχετε εάν δεν αντέχετε τα καυτερά φαγητά.

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πρώτα βάζουν πιπέρι στο φαγητό και μετά το δοκιμάζουν, σίγουρα αυτό το πιάτα θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά σας.

Απολαύστε αυτό το μικρό, αλλά γευστικό κοτόπουλο και πείτε μας τη γνώμη σας!


Caldeirada

Σε μια χώρα που την αγκαλιάζει η θάλασσα, όπως η Πορτογαλία, τα θαλασσινά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής κουζίνας.

Αν αγαπάτε το ψάρι, στο Πόρτο θα βρείτε εύκολα πολλές επιλογές από γευστικά πιάτα φτιαγμένα με ολόφρεσκα ψάρια.

Μια συνταγή που ξεχωρίζει είναι η Caldeirada, ένα μαγειρευτό φαγητό που μυρίζει θάλασσα.

Μέσα σε αυτή τη γευστική σούπα θα βρείτε συνήθως οστρακοειδή και λευκά ψάρια, παρέα με φρέσκα λαχανικά.

Το κλειδί για μια επιτυχημένη Caldeirada είναι να ξέρεις να βάζεις τα υλικά με τη σωστή σειρά, ώστε να μαγειρευτούν με τον κατάλληλο τρόπο.

Το τελευταίο συστατικό αυτής της θαλασσινής σούπας είναι το λευκό κρασί και πολλά μυρωδικά που δίνουν γεύση και άρωμα στο πιάτο.


Feijoada

Απ' ότι φαίνεται, κάθε μεσογειακή χώρα έχει μια παραδοσιακή συνταγή για φασολάδα.

Στην Πορτογαλία λέγεται Feijoada και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τη φασολάδα που ξέρουμε.

Θα την βρείτε σε δύο εκδοχές: "του βουνού" και "της θάλασσας".

Στην πρώτη εκδοχή, τα μαύρα φασόλια είναι παρέα με χοιρινό κρέας, λουκάνικα και λάχανο.

Ενώ, στη δεύτερη εκδοχή, μαζί με διάφορα οστρακοειδή ή καλαμάρι.

Όποια εκδοχή κι αν ακούγεται πιο γευστική, το σίγουρο είναι πως και τα δύο πιάτα είναι απολαυστικά και χορταστικά.

Επομένως, ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να βρείτε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και τα δύο πιάτα.