Βαρκελώνη: 72 Ώρες στην πόλη!


Loading...

Η Βαρκελώνη είναι μία από τις πιο γνωστές  πόλεις της Ισπανίας. Γεμάτη χρώματα,  εξαιρετικά έργα τέχνης, και ένα υπέροχο λιμάνι. Με πληθυσμό πάνω από 1.5 εκατομμύριο κατοίκους, δεν έχει αυτόν το πολυπληθές και χαοτικό αέρα και αυτό την καθιστά ιδανική πόλη για διακοπές και ταξίδια. Όσοι την έχουν επισκεφθεί σίγουρα θα συμφωνήσουν ότι έχει πλούτο τόσο στην ομορφιά και στο "μάτι" αλλά και στην διασκέδαση, το φαγητό και την καλοπέραση. Μέσα σε τρεις μέρες είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις  και να δεις. Το κάθε κτίριο εκεί είναι σαν έργο τέχνης από μόνο του. Σίγουρα δεν μπορείς να την επισκεφθείς μόνο για μία  φορά.  Πάντως δεν θα φύγεις απογοητευμένος από την πανέμορφη πόλη.

Σαγράδα Φαμίλια

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι ένα εκπληκτικό έργο τέχνης. Μία εκκλησία που 135 χρόνια μετά, συνεχίζεται η κατασκευή της. Έχει σχεδιαστεί από τον Αρχιτέκτονα Γκαουντί ο οποίος οραματίστηκε μία εκκλησία που όμοια της δεν έχει ξαναυπάρξει. Πράγματι, το θέαμα είναι υπέροχο, σε μία κατασκευή που δεν έχει καν ολοκληρωθεί ακόμα. Εάν δεν το επισκεφθεί, δεν μπορείς να κατανοήσεις την ομορφιά και το μέγεθος της από όσες φωτογραφίες και αν δεις. Είναι ένα υπέροχο αξιοθέατο για να "ανοίξει" το ταξίδι σου στην Βαρκελώνη.

Το σπίτι του δράκου

Ο αρχιτέκτονας- καλλιτέχνης θα λέγανε πολλοί, έκανε και εδώ παιχνίδι με την φαντασία του. Το Casa Batllo είναι ένα ακόμα δημιούργημα του Γκαουντί. Εμπνευσμένο από τον κυματισμό του νερού, σχεδίασε την αυτή την έπαυλη. Λέγεται ότι δεν μπορείς να βρεις ούτε μία γωνία, ούτε ένα ίσιο τοίχο μέσα στο κτίριο αυτό. Οι ντόπιοι το αποκαλούν το σπίτι του δράκου (Casa del Drac), αφού η βραδινή του όψη φωτισμένη κατάλληλα, θυμίζει σε λημέρι δράκου βγαλμένο από τη μεσαιωνική εποχή. Προτείνεται να το επισκεφθείς μετά τη δύση του ηλίου.

Τα Γκουέλ

Ο Εουσέμπι Γκουέλ ήταν ένας επιχειρηματίας, "προστάτης της τέχνης". Ο ίδιος ζήτησε από τον Αντόνι Γκαουντί να σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο παλάτι, ως επέκταση του σπιτιού του. Ο Γκαουντί δεν απογοήτευσε, καθώς το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και εντυπωσιακό, πάντα με τις χαρακτηριστικές "κυματιστές" γραμμές του.  Λίγα χρόνια αργότερα σχεδιάστηκε εμπνευσμένο από το παλάτι και το πάρκο Γκουέλ. Πολύχρωμο και σε τεχνική που θυμίζει ψηφιδωτό είναι ένα υπέροχο θέαμα που θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Αξίζει την δεύτερη μέρα να την αφιερώσεις εκεί.

Ισπανική κουζίνα

Όπως συνηθίζω να λέω, τι είναι ένα ταξίδι αν δεν συνοδεύεται από καλό φαγητό. Στη Βαρκελώνη, θα βρεις πολλά εστιατόρια με παραδοσιακή αλλά και ευρύτερα ευρωπαϊκή κουζίνα. Συγκεκριμένα το εστιατόριο Louro προσφέρει ένα ιδιαίτερο συνδυασμό θαλασσινών και ισπανικής κουζίνας, επηρεασμένη από τη μεσογειακή γαστρονoμία. Κάνε λοιπόν τις τελευταίες βόλτες σου, απόλαυσε ένα ισπανικό γεύμα και μην νιώθεις ότι παρέλειψες κάτι στο μαγευτικό ταξίδι στην Βαρκελώνη.