Βαρκελώνη: Βρέθηκα στη Σαγράδα Φαμίλια!


Loading...

Η Βαρκελώνη είναι μία από τις αγαπημένες μας πόλεις στη Νότια Ευρώπη και την έχουμε επισκεφθεί δύο φορές ως τώρα, ενώ σκοπεύουμε να ξαναπάμε σύντομα, αφού πάντα έχει κάτι νέο να μας δείξει! Ο κόσμος εκεί είναι ιδιαίτερα φιλόξενος, εύθυμος και ανοιχτόκαρδος, όπως και εμείς, πράγμα που μας επέτρεψε να μπούμε γρήγορα στους ρυθμούς της πόλης και να γίνουμε ένα με αυτήν. Είχαμε κάνει από νωρίς κάποια πλάνα με τα σημεία που θέλαμε να γνωρίσουμε και να δούμε από κοντά. Επισκεφθήκαμε πολλά αξιοθέατα, ενδιαφέροντα μνημεία, και τις απέραντες αμμουδιές της στην παραλία... Αλλά το πιο εντυπωσιακό μέρος που επισκεφθήκαμε ήταν η Εκκλησία της Αγίας Οικογενείας, γνωστή με το όνομα “Sagrada Familia”.

Πώς πήγαμε..

Ήταν από τα πρώτα μέρη στα οποία ήθελαν να πάμε δύο από τα άτομα της παρέας. Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν λίγο πιο μακριά, οπότε με σκοπό να κερδίσουμε χρόνο, ψάξαμε και βρήκαμε πως το μετρό είναι ο ιδανικός και πιο γρήγορος τρόπος για να πάμε εκεί, αφού μας αφήνει σχεδόν μπροστά από την Εκκλησία! Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη ετοιμαστήκαμε και πήγαμε να τη γνωρίσουμε.

Φτάνοντας από έξω

Είχαμε δει την Εκκλησία της Αγίας Οικογενείας σε φωτογραφίες, αλλά ποτέ δε φανταζόμασταν ότι θα ήταν τόσο εντυπωσιακή! Τα μοναδικά γλυπτά και οι παραστάσεις που φέρει σε ολόκληρο το κτίριο, μας άφησε όλους άφωνους. Ο ψηλότερος πύργος που είναι στη μέση, ο Πύργος του Χριστού, έχει ύψος 170 μέτρα, σχεδόν ίδιο με την κορυφή του λόφου Montjuïc.

Μπαίνοντας μέσα…

Είχαμε πάθει ήδη το πρώτο “σοκ” από την εξωτερική της όψη, αλλά όταν μπήκαμε μέσα μας έπιασε ένα ελαφρύ ρίγος… Στρέφαμε το κεφάλι δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω... και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Ήταν λες και ήμασταν χαμένοι σε ένα μαγικό μέρος... Τα γλυπτά, τα βιτρό και οι ψηλοί κίονες συνέθεταν μια μοναδική ατμόσφαιρα και ένα γαλήνιο κλίμα στο χώρο! Οι εικόνες που είδαμε μείναν χαραγμένες στο μυαλό μας και τις θυμόμαστε με κάθε λεπτομέρεια.