Βαρσοβία: Ένας πανέμορφος ταξιδιωτικός προορισμός


Loading...

Η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα της Πολωνίας και συνδυάζει αρμονικά την ιστορία της με την εξέλιξή της. Την επιλέγουν τουρίστες ανά τον κόσμο γιατί παρέχει ότι όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και είναι πολύ οικονομική. Ας δούμε τι περιλαμβάνει μία βόλτα στην όμορφη Βαρσοβία.

Το Ανάκτορο Πολιτισμού & Επιστήμης

Αρχικά πρέπει να επισκεφθείτε το Ανάκτορο Πολιτισμού & Επιστήμης. Είναι το ψηλότερο κτίριο της Πολωνίας, και ανάμεσα στα οκτώ ψηλότερα της Ευρώπης. Το παλάτι χτίστηκε το 1955 και σήμερα φιλοξενεί μεταξύ άλλων ένα μουσείο, τέσσερα θέατρα, οκτώ κινηματογραφικές αίθουσες, και ένα πανεπιστήμιο.  Έχει 46 ορόφους, όμως στην βεράντα του 30ου ορόφου υπάρχει μία πλατφόρμα ανοιχτή στο κοινό για να θαυμάσετε την θέα της πόλης.  

Το Βασιλικό Κάστρο

Η παλιά πόλη της Βαρσοβίας είναι αρκετά μικρή αλλά πολύ εντυπωσιακή. Την διασχίζει ο ποταμός Βιστούλας και είναι πολύ γραφική περιοχή για να περάσετε την μέρα σας. Τα στενά της είναι ιδανικό μέρος για διάλειμμα για φαγητό ή καφέ. Εδώ βρίσκεται και το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας, με την ομώνυμη πλατεία σε τριγωνικό σχηματισμό. Το κάστρο είναι ένα ανακαινισμένο παλάτι του 14ου αιώνα. Σήμερα είναι ανοιχτό για ξεναγήσεις στα βασιλικά διαμερίσματα.

Το πάρκο Lazienki

Το πάρκο Lazienki είναι το μεγαλύτερο της πόλης. Παρόλο που βρίσκεται κεντρικά στην Βαρσοβία το μέγεθός του είναι 76 εκτάρια. Αξίζει να το επισκεφθείτε αφού θα συναντήσετε παγόνια  και σκίουρους τόσο κοντά στο αστικό περιβάλλον. Στην περιήγησή σας στο πάρκο θα συναντήσετε επίσης μνημεία και το Ανάκτορο Lazienki, ένα άκρως εντυπωσιακό κτίριο.