Βελιγράδι: Η επίσκεψη μου στο Kalemegdan…


Loading...

Φέτος αναζητούσαμε ένα διαφορετικό προορισμό για τις χειμερινές μας διακοπές, αφού είχαμε χορτάσει τα χιόνια, και έτσι επιλέξαμε να συμμετάσχουμε σε ένα φανταστικό roadtrip στο Βελιγράδι! Στην πρωτεύουσα της Σερβίας είχαμε αμέτρητες επιλογές σε bars, clubs και pubs για να διασκεδάσουμε το βράδυ. Παρ’ όλα αυτά, δεν το παρακάναμε και δεν το τραβούσαμε ως το πρωί, μιας και θέλαμε να δούμε και τα αξιοθέατα της πόλης. Επισκεφθήκαμε πολλά μέρη που μας χάρισαν όμορφες εμπειρίες, ωστόσο το Κάστρο Kalemegdan ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά, το οποίο θα επισκεφθούμε ξανά όταν ταξιδέψουμε στο Βελιγράδι! Ήταν το πρώτο μέρος που επισκεφθήκαμε όταν ξυπνήσαμε στο Βελιγράδι, μιας και το ξενοδοχείο μας ήταν σε κοντινή απόσταση και μεταβήκαμε εκεί με τα πόδια.

Πλησιάζοντας στο Κάστρο…

Προσεγγίσαμε το Κάστρο από τη νοτιοανατολική πλευρά του, περνώντας μέσα από τα γραφικά δρομάκια του Βελιγραδίου όπως ερχόμασταν μέσα από την πόλη. Εκεί συναντήσαμε πολλά cafe στα οποία μπορούσαμε να καθίσουμε, έχοντας θέα προς το Κάστρο Kalemegdan. Όσο πλησιάζαμε, τόσο περισσότερο πρασίνιζε το τοπίο. Ήταν οι κήποι που περιέβαλλαν τα τείχη του, και μερικές φορές σκαρφάλωναν στους πύργους.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του

Όταν φτάσαμε μπήκαμε στο εσωτερικό του για να περιηγηθούμε σε όσα σημεία είχαμε πρόσβαση. Οι ξύλινες γέφυρες, τα ιστορικά άρματα και οι θέσεις βολής, μας παρέπεμψαν σε μια άλλη εποχή και έκλεψαν τις εντυπώσεις και τις καρδιές μας. Προσεγγίσαμε το ψηλότερο σημείο που μπορούσαμε να πάμε και βγάλαμε φανταστικές πανοραμικές φωτογραφίες με φόντο τον ποταμό Σάβο. Ακόμα θυμόμαστε με κάθε λεπτομέρεια τις εικόνες που είδαμε εκεί!

Κατεβαίνοντας ξανά

Κατηφορίσαμε προς την εκβολή που ο ποταμός Σάβος συναντά το Δούναβη, και περάσαμε μέσα από τα καταπράσινα πάρκα που οδηγούν στις όχθες του ποταμού. Τα υπέροχα χρώματα, τα έντονα αρώματα και οι ήχοι της φύσης, συνέθεταν ένα μαγικό τοπίο που δε θέλαμε να αποχωριστούμε με τίποτα! Ήταν τόσο φοβερή η ατμόσφαιρα που δε θέλαμε να τελειώσει αυτή η βόλτα. Ακόμα μπορούμε να δούμε τις εικόνες αυτές όταν κλείσουμε τα μάτια και ταξιδέψουμε με το νου μας στο Βελιγράδι!