Loading...

Η Σερβία, είναι κυρίαρχο κράτος, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Σερβία αριθμεί περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους και η πρωτεύουσά της, το Βελιγράδι, κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τοπικές νοστιμιές.

Η Σέρβικη κουζίνα έχει επιρροές από την Ελληνική κουζίνα αλλά και την Τουρκική. Μεγάλη ποικιλία , ήπιες γεύσεις και πολλές από αυτές πολύ κοντά στις δικές μας τις Ελληνικές. Ξεκινώντας θα αναφέρουμε το παραδοσιακό Μπουρέκ , το οποίο δεν γίνεται να μην το δοκιμάσετε. Είναι μία πίτα με στρώσεις φύλλων , τηγανιτή με γέμιση τυριού , κρέατος και κεράσια.Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε! Το Σάρμα είναι πολύ κοντά στα Ελληνικά σαρμαδάκια. Κρέας με ρύζι τυλιγμένο σε λάχανο ή φύλλα σταφυλιών. Οι Σέρβοι έχουν το Gibanica , το οποίο είναι ένα παραδοσιακό πρωινό που μοιάζει με την δική μας τυρόπιτα. Το ψητό κρέας όπως στις περισσότερες χώρες έτσι και στην Σερβία έχει ιδιαίτερη θέση στην στο σέρβικο τραπέζι. Το μαγειρεύουν και το ψήνουν με διάφορες παραλλαγές και αξίζει να δοκιμάσετε το μπιφτέκι pljeskavica. Φεύγοντας από την κύρια κουζίνα τα γλυκά είναι επίσης αναπόσπαστο κομμάτι στο τραπέζι των Σέρβων. Το Σλαντολεντ είναι παραδοσιακό χειροποίητο παγωτό με φυσικές γεύσεις όπως βερίκοκο φυστίκι και κορόμηλο. Ακόμη τα Krofne είναι μία παραλλαγή τον γνωστών ντόνατς με γέμιση πραλίνας , σοκολάτας , κανέλας και κρέμας. Πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα. Η Σέρβικη κουζίνα έχει μεγάλη ποικιλία και πολλές γεύσεις που θα σας εκπλήξουν.