Loading...

Ο Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του το 1841 και σήμερα είναι ο πιο δημοφιλής ζωολογικός κήπος της Ευρώπης. Θα σου πάρει όλη μέρα να τον γυρίσεις αλλά σίγουρα δε θα το μετανιώσεις αφού αποτελεί το πιο ευχάριστο αξιοθέατο στο Βερολίνο. Επισκέπτες όλων των ηλικιών γεμίζουν από χαρά καθώς αντικρίζουν μικρούς και μεγάλους φίλους. Στη καρδιά της Γερμανίας λοιπόν σε περιμένει όλο το ζωικό βασίλειο.

Τότε και τώρα

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου είναι ο πρώτος που άνοιξε στη Γερμανία και ο 9ος στην Ευρώπη το 1841. Κατά τη διάρκεια των ετών της ύπαρξής του, έγινε μάρτυρας σε αλλαγές πολιτικών συνθηκών, κατεδαφίσεων και ανακατασκευών μετά τον πόλεμο. Ευτυχώς όμως εξακολουθεί να είναι ένας από τους ομορφότερους και πιο γνωστούς στην Ευρώπη. Σήμερα ο ζωολογικός κήπος έχει χωριστεί σε δύο ζωολογικούς κήπους και ένα ενυδρείο (που έχει επίσης μια μακρά παράδοση). Αποτελεί κατοικία 20.000 ζώων και 1.400 διαφορετικών ειδών καθιστώντας τον έτσι το ζωολογικό κήπο με τη μεγαλύτερη ποικιλία ειδών στο κόσμο! Το πιο σημαντικό όμως υποστηρίζει τα 2/3 όλων των προγραμμάτων για απειλούμενα είδη. Δημιουργώντας σταθερό πληθυσμό και αφήνοντας στη φύση ζώα που μεγάλωσαν στην αιχμαλωσία, συνεισφέρει στη μακροχρόνια συντήρηση των ειδών υπό εξαφάνιση.

Ευχάριστες γνωριμίες.

Εδώ θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις από καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, γορίλες μέχρι και τεράστια πάντα. Ζώα από κάθε πλευρά του κόσμου και μερικά από τα πιο σπάνια. -Έχεις ακούσει για τον ινδικό ρινόκερο με το ένα κέρατο; Ένας πραγματικός μονόκερoς που δυστυχώς δέχεται απειλή για το ‘’θαυματουργό’’ κέρατο του που κοστίζει περισσότερο και από χρυσό στη μαύρη αγορά. -Ήξερες ότι υπάρχουν πιγκουίνοι και στην Αφρική; Και όμως είναι από τους μικρότερους ασπρόμαυρους φίλους εκεί έξω. Μπορεί όμως να είναι δύσκολο να τους διακρίνεις αφού το τρίχωμα τους αποτελεί το καλύτερο καμουφλάζ. Μαύρο από πάνω όπως ο σκούρος ωκεανός και άσπρη κοιλίτσα όπως η λαμπερή επιφάνεια της θάλασσας. Υπάρχουν όμως και ειδικά διαμορφωμένα θεματικά πάρκα. Ανακάλυψε πλάσματα που δε βλέπουν ποτέ το φως της ημέρας σε ένα νυχτερινό σαφάρι στο Νυκτόβιο Σπίτι. Στον Κόσμο των Πιγκουίνων θα κάνεις ταξίδι στη Ανταρκτική και θα δεις τους καλύτερους δύτες από κοντά. Στο πιο μοντέρνο Σπίτι Πουλιών στην Ευρώπη η μαγεία των φτερωτών φίλων με τα χίλια χρώματα θα σε παρασύρει. Επίσης στο Ενυδρείο θα δεις ένα εντυπωσιακό θέαμα να λαμβάνει χώρα μπροστά σου με μέδουσες που φωσφορίζουν στη κυριολεξία.


Εκδρομή για όλη την οικογένεια.

Στο χώρο του ζωολογικού κήπου θα βρεις ότι χρειάζεσαι. Εστιατόρια, καταστήματα ακόμα και παιδική χαρά για να έχεις μια ξέγνοιαστη και πολύωρη επίσκεψη.

Επιπλέον πληροφορίες.

  • Ο ζωολογικός κήπος είναι ανοιχτός 365 μέρες το χρόνο.
  • Ανοίγει κάθε μέρα στις 9.00π.μ και κλείνει τους χειμερινούς μήνες στις 15.00μ.μ και τους εαρινούς μήνες στις 17.00μ.μ. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κλείνει στις 14.00.
  • Η τιμή για τους ενήλικες είναι 15,50 ευρώ μόνο για το χώρο του ζωολογικού κήπου και 21 ευρώ μαζί με το ενυδρείο. Για παιδιά μέχρι 15 ετών η τιμή είναι σχεδόν μισή. Εδικές τιμές υπάρχουν και για τις οικογένειες, τους φοιτητές και τα ΑΜΕΑ.
  • Κλείσε τα εισιτήρια σου online για να μη περιμένεις στην ουρά.