Βενετία: Ονειρικές βόλτες στη ρομαντική Βενετία


Loading...

Η Βενετία είναι μία πολύ γνωστή πόλη για τον ρομαντισμό της και το όμορφο τοπίο της. Βρίσκεται χτισμένη σε ένα σύμπλεγμα από 118 νησιά και νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Είναι ιδανικός προορισμός για ζευγάρια και γίνονται πολλά ταξίδια από νιόπαντρα ζευγάρια και ερωτευμένους.

Βόλτα στα κανάλια

Δεν νοείται ταξίδι στην Βενετία χωρίς να κάνετε βόλτα με γόνδολα. Ίσως το "σήμα κατατεθέν" της Βενετίας, οι γόνδολες είναι απολύτως διαδεδομένες στη Βενετία. Πολλοί ντόπιοι χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους γόνδολες για τη μεταφορά τους μέσα στην πόλη, ενώ εννοείται, χρησιμοποιείται και για τουριστικούς σκοπούς. Αμέτρητοι "γονδολοκύρηδες" είναι διατεθειμένοι να σας κάνουν βόλτα στα όμορφα κανάλια της Βενετίας και να εξερευνήσετε την πόλη από μία διαφορετική οπτική. Είναι σίγουρο ότι το τοπίο της Βενετίας από την "χαμηλή" οπτική γωνία, θα σας φανεί κάτι το διαφορετικό, και ενδιαφέρον. Εάν πάτε με παρέα και νιώθετε ότι ερωτεύεστε την φίλη σας ή τον φίλο σας, μην αγχώνεστε, η γόνδολα φταίει, θα σας περάσει.

Βόλτα με τα πόδια

Η συνέχεια αυτού του ρομαντικού ταξιδιού, γίνεται με τα πόδια. Η υπέροχη αρχιτεκτονική της Βενετίας είναι κάτι που δεν επισκιάζεται από τα όμορφα κανάλια της. Η πόλη μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή, καθώς πράγματι, έχει μείνει απαράλλαχτη ανά τα έτη. Η Βενετία είναι τόσο γραφική και αρχιτεκτονικά σημαντική, που ολόκληρη η πόλη έχει σημειωθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.  Πάρτε λοιπόν ένα παγωτό στο χέρι και κάντε την βόλτα σας στα δρομάκια της Βενετίας. Προχωρήστε κατά μήκος, των καναλιών και βρείτε εσείς τα καλύτερα σημεία για να φωτογραφηθείτε και να φτιάξετε όμορφες αναμνήσεις.

Και λίγα αξιοθέατα

Κάποιοι υπερβολικοί θα πουν ότι ακόμα και τα αξιοθέατα και τα μνημεία της Βενετίας εκπέμπουν έναν ρομαντισμό. Εγώ προσωπικά είμαι ένας από αυτούς. Για εσάς λοιπόν που σας ενδιαφέρουν τα ιστορικά μνημεία και εκθέματα, μπορείτε να τα δείτε ΚΑΙ στη Βενετία. Κάντε μία επίσκεψη στον ναό του Αγίου Μάρκου και θαυμάστε την εκκλησία. Συνδυάστε την επίσκεψη με ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στην πλατεία του αγίου. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το παλάτι των Δόγηδων. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης το οποίο πλέον είναι μουσείο με διάφορα εκθέματα αλλά και διάφορα αξιοσημείωτα μέρη μέσα στο παλάτι.