10 ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
Από τα κύρια χαρακτηριστικά της Βιέννης είναι το εξαιρετικό φαγητό. Κάποτε το κέντρο της αχανής Αυτοκρατορίας των Αψβούργων εξαπλωνόταν μέχρι τη Γαλλία στα δυτικά και μέχρι τη Ρωσία στα ανατολικά, έχει επιρροές από διάφορα έθνη κατά τη διάρκεια των αιώνων. Εκτός όμως από το περίφημο βιεννέζικο σνίτσελ που λένε πως κανονικά προέρχεται από την Ιταλία και το βιεννέζικο λουκάνικο που είναι αρχικά από τη Γερμανία έχει πολλά διαφορετικά εξαιρετικά πιάτα να προσφέρει. Παίρνοντας τα καλύτερα συστατικά από διαφορετικές χώρες δημιούργησε το δικό της ξεχωριστό γαστρονομικό παράδεισο που απαιτείται να δοκιμάσεις. Παρακάτω σου παραθέτω 10 πιάτα, αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που θα κάνουν το ταξίδι σου στη πρωτεύουσα της Αυστρίας αξέχαστο.Tafelspitz.
Goulash.
#2
Αυτή η συνταγή προέρχεται από την Ουγγαρία και η νοστιμιά της βρίσκεται στην απλότητα της. Σερβίρεται είτε ως στιφάδο είτε ως σούπα και δεν είναι τόσο καυτερή όσο η Ουγγρική βερσιόν αλλά εξίσου γευστική. Μέσα έχει βοδινό κρέας, πάπρικα, διάφορα επιπλέον μπαχαρικά και λίγη σάλτσα τομάτας για χρώμα. Μπορείς να βρεις και παραλλαγή όπου αντί για βοδινό κρέας γίνεται με λουκάνικα. Όποια και να επιλέξεις θα φύγεις ευχαριστημένος.Wiener Schnitzel.
#3
Από τη λίστα φυσικά δεν γινόταν να λείπει το φημισμένο βιεννέζικο σνίτσελ. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα παραγγείλεις όταν φτάσεις στη πόλη. Σύμφωνα ακόμα και με τον αυστριακό νόμο το σνίτσελ πρέπει να είναι από μοσχαρίσιο κρέας για να χαρακτηριστεί αυθεντικό Wiener Schnitzel αλλά θα βρεις και παραλλαγές από χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Θα σου πρότεινα βέβαια να μη παρεκκλίνεις γιατί το παλιό είναι αλλιώς όπως και να το κάνουμε.Fleischlaberl mit Kartoffelpüree.
Tiroler Gröstl.
Martinigansl.
#6
Εάν έχει τη τύχη και βρεθείς στην Αυστρία τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο για μερικές εβδομάδες μόνο θα βρεις στα εστιατόρια αυτό το ξεχωριστό πιάτο. Είναι μια πολύ χορταστική ψητή χήνα γεμιστή με κάστανα και δαμάσκηνα και παραδοσιακά συνοδεύεται από κόκκινο λάχανο και ντάμπλινγκς από πατάτα. Ακόμα να σου ανοίξει η όρεξη;Wiener Würstel.
Apfelstrudel.
Sachertorte.
Kaiserschmarrn.
#10
Αν δε το πρόσεξες ακόμα οι Βιεννέζοι έχουν μεγάλη αδυναμία στα επιδόρπια. Πώς να μην έχουν άλλωστε όταν ακόμα και ο αυτοκράτορας τους Franz Joseph δήλωνε λάτρης αυτής της συνταγής. Γνωστή και ως πάνκεικ του αυτοκράτορα περιέχει κομμάτια από μήλο και άλλα συστατικά ενώ πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη και τρώγεται με φρούτα ή μαρμελάδα. Να γλείφεις τα δάχτυλα σου.