Βρυξέλλες: Ανακαλύπτοντας την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!


Loading...

Οι Βρυξέλλες εκτός από πρωτεύουσα του Βελγίου θεωρούνται και Διοικητική πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Το όνομα Βρυξέλλες σημαίνει "Σπίτι στο Βάλτο". Κάτι που δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα της πόλης καθώς οι Βρυξέλλες ανακηρύχθηκαν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2020. Φημισμένες για τον ανέμελο τρόπο ζωής, για την πολυπολιτισμικότητα αλλά και για την κοσμοπολίτικη χροιά, οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να συναρπάσουν και να σαγηνεύσουν .

Τα αμέτρητα αξιοθέατα της πόλης

Η πόλη σφύζει από ζωή και οι βόλτες στα τουριστικά αξιοθέατα μοιάζουν με ένα ταξίδι σε διάφορους αιώνες και πολιτισμούς. Ξεκινώντας από την Μεγάλη πλατεία  των Βρυξελλών, αμέσως θα βρεθεί μπροστά μας το Δημαρχείο της πόλης. Το κτίριο είναι κτισμένο στα μέσα του 15ου αιώνα με επιρροές μπαρόκ αρχιτεκτονικής και καταλαμβάνει όλη τη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η Γκραν-Πλας αλλιώς Μεγάλη πλατεία έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Μόλις 2 τετράγωνα μακριά από την Γκραν-Πλας βρίσκεται το μικρο μπρούτζινο άγαλμα του Μανεκέν Πις. Πρόκειται για το σύμβολο της πόλης των Βρυξελλών και είναι ένα από τα σημεία που έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών. Επόμενο δημοφιλές αξιοθέατο είναι το Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών, ακριβώς μπροστά από το πάρκο και στη καρδιά της πόλης, δεσπόζει το εντυπωσιακό αυτό κτίριο.  Ανοικτό σχεδόν καθημερινά, το παλάτι προσκαλεί τους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση άλλης εποχής και ενός άλλου τρόπου ζωής. Το Παλάτι σήμερα δεν χρησιμοποιείται σαν κατοικία από τη Βασιλική οικογένεια παρά μόνο σαν γραφεία.  Σίγουρα είναι από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε. Το θεματικό Πάρκο Mini-Europe προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι σε 8 πόλεις της Ευρώπης. Τα εκθέματα του πάρκου είναι σημαντικά κτίρια ή αξιοθέατα από όλη την Ευρώπη σε κλίμακα 1/25. Η επιλογή τους έγινε με κριτήριο την αρχιτεκτονική τους ή την συνεισφορά τους στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το Atomium. Πρόκειται  για το "μνημείο του Ατόμου", είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και είναι 165 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερο σε μέγεθος από το πραγματικό. Οι επισκέπτες που θα ανέβουν μέχρι την κορυφή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική πανοραμική θέα της πόλης.

Μουσεία όλων των ειδών

Οι Βρυξέλλες έχουν μουσεία πραγματικά για όλα τα γούστα. Αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό είναι το Μουσείο Φυσικών Επιστημών. Το Μουσείο φιλοξενεί την μεγαλύτερη συλλογή δεινοσαύρων στον κόσμο και πραγματικά το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό.  Το Βασιλικό Μουσείο Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικής Ιστορίας φιλοξενεί πάνω από 100,000 εκθέματα από τον Α' και Β' Παγκόσμιο πόλεμο και την Βελγική επανάσταση. Τα Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας στεγάζουν εκθέματα πολλών αρχαίων  πολιτισμών και μεγάλο πλήθος διακοσμητικών στοιχείων περασμένων αιώνων. Τέλος, για την κατηγορία των μουσείων οι επισκέπτες των Βρυξελλών μπορούν να περιηγηθούν στα Μουσεία Μουσικών Οργάνων, BELveu και Bozar.

Οι γεύσεις των Βρυξελλών

Φυσικά από μια επίσκεψη στις Βρυξέλλες δεν θα μπορούσε να λείπει η τοπική γαστρονομία. Το Βέλγιο είναι φημισμένο για τις νοστιμότατες σοκολάτες όλων των ειδών που παράγει. Οι ταξιδιώτες επιβάλλεται να κάνουν μια δοκιμή ή έστω να πιουν μια σοκολάτα καθώς η γεύση θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό τους. Προτείνεται η δοκιμή κάποιου εδέσματος με μύδια καθώς οι Βέλγοι είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τα μοναδικά τους πιάτα. Φυσικά με τη συνοδεία κάποιας γευστικής Βελγικής μπύρας. Οι Βρυξέλλες είναι ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά παροχές για όλα τα γούστα των επισκεπτών του.  Άρα προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη για να γνωρίσετε τις ομορφιές της κεντρικής Ευρώπης.