Βρυξέλλες: Τα αξιοθέατα που μας άφησαν άφωνους…


Loading...

Στις Βρυξέλλες αξίζει να πάτε αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, της καλής μπύρας, και των περιηγήσεων σε μουσεία και αξιοθέατα. Τυχαίνει να είμαστε κι εμείς λάτρεις όλων αυτών, και έτσι επιλέξαμε να ταξιδέψουμε στο Βέλγιο για να τα συνδυάσουμε όλα! Είναι γνωστό πως η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι μία από τις πόλεις της Ευρώπης με τα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα, και μάλιστα συγκεντρωμένα σε μικρή έκταση. Οι αποστάσεις από το ένα αξιοθέατο στο άλλο είναι μικρές και τις περισσότερες φορές πηγαίναμε με τα πόδια. Ωστόσο, οι συγκοινωνίες είναι τακτικές και γρήγορες, και έτσι όταν χρειάστηκε να πάμε από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, για να προλάβουμε τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Μουσικών Οργάνων, φτάσαμε εγκαίρως.

Η πολύχρωμη “πισίνα”

Στο Grand-Place χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το πολύχρωμο “μικρό λιβάδι” που κοσμεί το μέρος. Πολύς κόσμος ήταν συγκεντρωμένος τριγύρω και απολάμβανε τον καφέ ή τη βόλτα του... Ήταν το ιδανικό φόντο για να βγάλουμε μερικές όμορφες φωτογραφίες, οι οποίες έγιναν εξώφυλλα στα άλμπουμ μας.

Town Hall

Στο ίδιο μέρος βρίσκεται και το δημαρχείο των Βρυξελλών, το οποίο και είναι meeting point για πολλούς ντόπιους. Κόσμος, μουσικές και εντυπωσιακοί φωτισμοί στα κτίρια, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μια φανταστική εμπειρία. Εμείς επισκεφθήκαμε τις Βρυξέλλες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και ήταν αρκετά κτίρια “στολισμένα” με φώτα.

Bois de la Cambre

Το ιδανικό πάρκο λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, στο οποίο άξιζε το χρόνο για να το επισκεφθούμε. Σε κάθε εποχή έχει και ένα ξεχωριστό ύφος, που δημιουργεί τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα στο χώρο... Τα χρώματα του χειμώνα έκαναν το τοπίο να μοιάζει σαν να βγήκε από πίνακα ζωγραφικής!

Μουσείο Μουσικών Οργάνων

Πριν ακόμα μπούμε, σταθήκαμε μπροστά του και ήταν ολοφάνερο ότι θα είναι συναρπαστικό! Αφού και μόνο η πρόσοψη του κτιρίου, με την αυστηρή αρχιτεκτονική και τα γλυπτά της, έγινε αμέσως θέμα προς συζήτηση μεταξύ μας. Μέσα είδαμε και μάθαμε για μουσικά όργανα που δε συναντάμε συχνά... Πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε κι εσείς όταν βρεθείτε στις Βρυξέλλες!

Για το τέλος… το καλύτερο!

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να επισκεφθούμε την Αψίδα του Θριάμβου! Πετύχαμε ένα ηλιόλουστο πρωινό του Δεκεμβρίου, το οποίο δε διήρκησε πολύ, αλλά ήταν αρκετό ώστε να βγάλουμε μερικές ωραίες φωτογραφίες στο πιο εμβληματικό μνημείο της πόλης.