Χανιά: Ο εντυπωσιακός Μπάλος!


Loading...

Αν δεν έχεις σκεφτεί που θα περάσεις φέτος τις καλοκαιρινές διακοπές, τότε η Κρήτη σε περιμένει. Τα πανέμορφα Χανιά αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας και όχι άδικα. Αν βρεθείς όμως εκεί, το μέρος που θα σε αφήσει άφωνο δεν είναι άλλο από τον Μπάλο. Το σκηνικό που θα αντικρίσεις θα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε εξωτικό προορισμό.

Ο Μπάλος

Η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τα Χανιά αποτελεί πόλο έλξης όσων επισκέπτονται το νησί. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στα αβαθή γαλαζοπράσινα νερά καθώς επίσης και μια ηλιοθεραπεία στην κατάλευκη αμμουδιά. Η περιοχή βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας για όλη τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει.

Η γύρω περιοχή

Η ομορφιά δεν σταματάει εκεί καθώς η ομορφιά είναι ατέλειωτη και στην ευρύτερη περιοχή με το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Πάντων να δεσπόζει στο ακρωτήριο Τηγάνι. Ακόμη στη βόρεια πλευρά του Μπάλου, μια ιστορική αναδρομή σας περιμένει καθώς  στο ακρωτήρι Κώρυκον, υπάρχουν τα ερείπια της μικρής Ρωμαϊκής πόλης του Αγνείου με ναό αφιερωμένο στον Απόλλωνα.