Διακοπές στη Λάρνακα!


Loading...

Όμορφη, εύκολα προσβάσιμη και αυθεντική, η Λάρνακα είναι η παλαιότερη πόλη της Κύπρου, με μακρόπνοη ιστορία χιλιάδων ετών. Η Λάρνακα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και αποτελεί μια ακμάζουσα και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που προσφέρει στους επισκέπτες της ένα μείγμα παραδοσιακών και κοσμοπολίτικων εγκαταστάσεων αλλά και συναρπαστικών μνημείων και μουσείων, υπέροχες παραλίες, μεγάλη ποικιλία καταστημάτων και μια συναρπαστική σκηνή νυχτερινής διασκέδασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Ας δούμε παρακάτω μερικές μοναδικές επιλογές που διαθέτει η πόλη, κυρίως οικονομικές αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες.

Εκδρομή στην Αλυκή της Λάρνακας

Πρόκειται για έναν σημαντικό υδροβιότοπο που προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και το πρόγραμμα NATURA. Θα τη βρείτε στα νοτιοδυτικά της πόλης, ανατολικά των χωριών του Μενεού και της Δρομολαξιάς. Στην πραγματικότητα η αλυκή είναι ένα σύμπλεγμα τεσσάρων λιμνών, τη μεγαλύτερη από τις οποίες θα τη συναντήσετε στον δρόμο σας από/προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Τα γραφικά στενά της πόλης

Φορέστε άνετα παπούτσια, και περιπλανηθείτε στα γραφικά στενάκια της πόλης για να εξερευνήσετε τις όμορφες γωνιές με τις χρωματιστές πινελιές, και να περιηγηθείτε στα τοπικά καταστήματα.

Σπορ και δραστηριότητες

Έχετε πολλές επιλογές στη Λάρνακα. Από θαλάσσια σπορ όπως water skiing, wakeboarding, bodyboarding, jet skiing, windsurfing, canoeing, kayaking και kitesurfing στην όμορφη παραλία Φάρος στα Περιβόλια ή στη Μακένζυ, έως βόλτα με ποδήλατο στον υπέροχο παραλιακό δρόμο με το όμορφο κομμάτι Φοινικούδες και κατάδυση στο Ναυάγιο «Ζηνοβία».

Περαντζάδα στον παραλιακό πεζόδρομο

Οι Φοινικούδες, ο κεντρικός πολυσύχναστος παραλιακός πεζόδρομος της Λάρνακας, είναι παράλληλος της Λεωφόρου Αθηνών και αποτελεί την κλασική περατζάδα της πόλης. Οι φοίνικες στα αριστερά και δεξιά του δρόμου θα σας φέρουν στο μυαλό κάτι από Λος Άντζελες αλλά με μεσογειακό κλίμα. Εδώ χτυπά δυνατά η καρδιά της πόλης και εδώ θα κάνετε και τη ρομαντική σας περατζάδα η οποία θα ξεκινήσει από το σημείο του Μεσαιωνικού Κάστρου και θα καταλήξει στην υπέροχη μαρίνα με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Το ηλιοβασίλεμα στη μαρίνα της Λάρνακας

Αργά το απογευματάκι αφού κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό πεζόδρομο, πηγαίνετε στη μαρίνα για να χαλαρώσετε, να χαζέψετε τα κότερα και τα ιστιοπλοϊκά αλλά και για μια αναμνηστική φωτογραφία, μια ρομαντική ανάμνηση από τη Λάρνακα και ίσως ένα φιλί!